یادداشت فنی :
سیمئونه چگونه کومان را به در خروج هدایت کرد؟
در مهمترین مسابقه هفته هشتم لالیگا دو تیم اتلتیکو مادرید (مدافع عنوان قهرمانی) و بارسلونا در واندامتروپولیتانو به مصاف هم رفتند.
به گزارش “ورزش سه”، دو تیمدر حالی در مقابل یکدیگر صف آرایی می کردند که با لغو محدودیت های کرونایی ، تماشاگران استقبال بسیار خوبی از این دیدار داشتند. دیداری که شاگردان سیمئونه در خانه با گلزنی توماس لمار در دقیقه ۲۲ و لوییز سوارز در دقیقه ۴۴ به نفع خود به پایان بردند تا علاوه بر نزدیک شدن به رئال صدرنشین، کومان را هم به در خروجی هدایت کنند.
اما نگاهی بیندازیم به چگونگی رقم خوردن این پیروزی برای یاران سیمئونه؛
مقایسه دو تیم در لیگ قبل از این مسابقه ؛
فورمیشن دو تیم ؛
تیم اتلتیکو در این دیدار با آرایش ۲-۴-۱-۳ و تیم بارسا با آرایش ۱-۳-۲-۴ Offensive ( دامنه حرکتی دور و نزدیک نسبت به هافبک پست شش تیم) در مقابل یکدیگر قرار گرفتند.
تیم اتلتیکو در بخش دفاع با تبدیل شدن به ۲-۳-۵ و در بعضی مواقع، بخصوص اواخر بازی با تبدیل شدن به آرایش ۱-۴-۵ عملا یک بلوک فشرده دفاعی را در مقابل بارسلونا ایجاد کرده بود.
تیم بارسلونا نیز با آرایش ۱-۳-۲-۴ دربخش دفاع ، بخصوص انتقال منفی ، عملکرد خوبی از خود نشان نداد.
شکل تهاجمی در بخش حمله ؛
نقشه پاس های تیم اتلتیکو کاملا بیانگر این موضوع است که اقای سیمئونه با قراردادن لمار در پست هشت متمایل به چپ و پرسه زدن های دایم فلیکس بعنوان یک "دام تهاجمی" به نیم فضای چپ، در جهت باز کردن هر چه بیشتر دفاع بارسا، برنامه خود را بصورت "چپ حمله" پی ریزی کرده بود و نهایتا تیم اتلتیکو موفق شد از همین جناح پایه گذار گل های خود شود. استقرار فلیکس در تصاویر زیر قابل مشاهده است.
همچنین در طرف مقابل تیم بارسلونا نیز عمده تمرکز خود را در نیم فضا و فلنک چپ گذاشته بود تا از ایجاد برتری عددی به کمک وینگر های وارونه خود و سوییچ پوزیشن های دایم بازیکنان جلوی زمین ، در جهت برتری کیفی در همان سمت و یا تعویض منطقه بازی استفاده نماید.
نحوه استقرار بازیکنان در تصویر مربوط به تیم بارسلونا هشت نفر متمایل به سمت چپ زمین و دو نفر به سمت راست را نشان میدهد.
حضور دی یونگ بعنوان یک هافبک پیشرونده در طول بازی و نیز ایفای نقش گاوی و دی یونگ بعنوان یک وینگر معکوس و جابجا کردن آنها توسط کومان در مقاطعی از مسابقه ، هر چند موقعیت های محدودی را نصیب تیم بارسلونا نمود اما نهایتا عدم حضور دی یونگ درعقب زمین ، موجب کاهش خلاقیت تیم بارسا و نیز از دست رفتن برتری عددی تیم در ضدحملات اتلتیکو گردید.
استراتژی ها مهم تر از سیستم ها:
انتخاب یک استراتژی ، راهبرد کلی و صحیح برای یک مسابقه با توجه به قابلیت ها و پتانسیل تیم خودی و تیم حریف می تواند کلید موفقیت در بسیاری از مسابقات محسوب گردد.
در این دیدار که به نوعی تقابل بازی اکتیو و پرو اکتیو محسوب می گردید ، علیرغم مالکیت بیشتر تیم بارسا ، این تیم اتلتیکو بود که با تفکرات دفاعی و برنامه ریزی آگاهانه در بخش ضد حملات توانست طعم شیرین پیروزی را بچشد.
البته ذکر این مطلب در اینجا ضروری است که تمایل به بازی واکنشی و استفاده دایم از این روش، شما را در بعضی مواقع دچار مشکل خواهد کرد ، درست مثل همان اتفاقی که برای سیمئونه در برابر آلاوز افتاد.
مقصود اصغریان