کد خبر : 1782537 | 06 مهر 1400 ساعت 20:25 | 22.4K بازدید | 10 دیدگاه

در انتخاب رئیس کمیته فوتسال سیاسی‌کاری نشود؛ 

شمس: هر کسی این تیم را ببیند، می‌گوید پیرید!

کارشناس زبده فوتسال کشور معتقد است میانگین سنی بالای بازیکنان دلیل اصلی ناکامی تیم ملی در جام جهانی لیتوانی بوده است.

شمس: هر کسی این تیم را ببیند، می‌گوید پیرید!

به گزارش "ورزش سه"، تیم ملی فوتسال ایران با آرزوهای زیادی پا به جام جهانی لیتوانی گذاشته بود و شاگردان محمد ناظم الشریعه امیدوار بودند، رتبه‌ای بهتر از جام جهانی گذشته که به جمع 4 تیم برتر صعود کرده بودند، به دست بیاورند و حتی قرعه هم برای ملی پوشان ایرانی طوری رقم خورده بود، که امکان اولین حضور در فینال مسابقات جام جهانی نیز فراهم بود و حسین شمس نیز بر از دست رفتن این فرصت استثنایی تاکید دارد. با این حال تیم ملی فوتسال ایران در شرایطی که نمایش‌های مقتدرانه‌ای در دور گروهی مقابل آمریکا، صربستان و آرژانتین نداشت و در مرحله یک هشتم نهایی نیز با نتیجه نزدیک 8 بر 9 موفق به شکست ازبکستان شد، سرانجام مقابل قزاقستان از پا درآمد و با بازگشتی بزرگی که شاگردان کاکا مربی برزیلی آبی‌پوشان قزاق داشتند، در نیمه سه گل به ایران زدند تا شاگردان ناظم الشریعه زودتر از آنچه تصور می‌شد، بلیت برگشت به ایران را در جیب‌هایشان ببینند.

 

*عملکرد تیم در هر پنج مسابقه ضعیف بود
در مورد عملکرد تیم ملی فوتسال در 5 مسابقه‌ای که تا رسیدن به مرحله یک چهارم نهایی در جام جهانی 2021 لیتوانی برگزار کرد، با حسین شمس سرمربی اسبق تیم ملی فوتسال و پیشکسوت باتجربه و کارکشته این رشته صحبت کردیم که او ضمن ابراز تاسف بابت حذف فوتسالیست‌های ایرانی، نمایش تیم ناظم الشریعه را در هر 5 مسابقه ضعیف ارزیابی کرد و گفت:«خب بایستی اذعان کنیم که در هر 5 بازی به هیچ وجه فوتسال دوست‌ها راضی نشدند. از بازی اول که با ترس و لرز از صربستان عبور کردیم تا دیدار مقابل آمریکا که 11 و 7 گل در دو بازی قبلی خود خورده بود و ما 4 بر 2 مقابل این تیم پیروز شدیم. این دو گلی که آمریکا به ایران زد، تنها گل‌هایی بود که این تیم در مسابقات به ثمر رساند. در مقابل ازبکستان هم انتظار داشتیم خیلی راحت کار را تمام کنیم، ولی تا یک ثانیه به پایان بازی معلوم نبود چه نتیجه‌ای در مسابقه رقم خواهد خورد و با اختلاف یک گل برنده شدیم. در بازی دیروز هم متاسفانه نیمه دو بر صفر برده را با باخت 3 بر 2 عوض کردیم، تا تقریبا تمام‌ تایم‌های دوم را ببازیم.»

 

*اولین مشکل تیم میانگین سنی بالا بود
از حسین شمس در رابطه با مشکلات فنی تیم ملی فوتسال در جام جهانی پرسیدیم و او در واکنش به این سوال بر یک موضوع تاکید کرد و آن هم میانگین سنی بسیار بالای تیم و اصرار ناظم الشریعه بر حفظ همین ترکیب بود که شمس سرمربی سابق بسیاری از تیم های باشگاهی فوتبال ایران، در مورد آن اینطور توضیح داد:« مشکل اول مشکل سنی است. داشتن میانگین 32 سال بسیار بالا است و تنها دو بازیکن 25 سال داشتیم که یکی طاها مسلمی بود و یکی مسلم اولاد قباد. بقیه بازیکنان بالای سی سال بودند که باعث شد تمام نیمه های دوم را ببازیم.»

 

 

 

1648365

 

 

*سه سال است می‌گوییم سن بازیکنان بالا است 
شمس در ادامه با اشاره به این موضوع که بالا بودن میانگین سنی بازیکنان تیم ملی بارها به ناظم الشریعه و کادر فنی تیم ملی گوشزد شده است، حرف‌هایش را از سر گرفت و گفت:« منتقدان 2 ، 3 سال است که می گویند سن بازیکنان بالا است؛ آنها را عوض کنید و جوان بیاورید، ولی گوش کسی بدهکار نبود. در مقابل تشکیل "تیم امید" و "تیم ب" هم حمله آنچنانی کردند و حتی مسخره می‌کردند؛ می‌گفتند به جای حمایت کردن بروید تیم ب، پ ، ج ، خ و ... بسازید. متاسفانه اما با تمام این مسائل، دوستان نگذاشتند "تیم ب" تشکیل شود.»

 

*می‌توانستیم در فینال جام جهانی باشیم، اما ...
حسین شمس در بخش بعدی حرف‌هایش در پاسخ به این سوال که این شکست یک ناکامی برای فوتسال ملی و همینطور فدراسیون فوتبال به شمار می‌رود که با آرزوهای زیادی پا به جام جهانی لیتوانی گذاشته بودند، اینطور صحبت کرد:« بله این یک ناکامی بود و نتیجه اول آن این بود، که امروز در رنکینگ جهانی هم 2 پله سقوط کردیم. در صورتی که با پیروزی مقابل قزاقستان می‌توانستیم به جمع 4 تیم پایانی برویم و با توجه به سابقه‌ای که مقابل پرتغال داریم، می‌توانستیم با شکست این تیم برای اولین مرتبه در فینال جام جهانی حاضر باشیم. با تیمی بازی می‌کردیم که توانایی بردنش را داشتیم. مردم به این دلیل ناراحت هستند که می‌توانستیم به فینال برویم. امروز با هر کسی صحبت می‌کردم با ناراحتی و به صورت پرخاشگرانه‌ای می‌گفتند این چه تیمی بود؟! متاسفانه واقعیت هم این است که می‌توانستیم به فینال جام‌جهانی برویم.»

 

*هم تحرک نداشتیم و هم دستمان رو بود
سوال بعدی ما از حسین شمس در رابطه با این موضوع بود که چه اتفاقی برای تیمِ ناظم الشریعه از جام جهانی کلمبیا تا جام جهانی لیتوانی رخ می‌دهد، که نه به موفقیت قبلی‌اش پر و بال داد و نه موفق به تکرار آن شد. سرمربی سابق تیم ملی که خوشبختانه پس از پشت سر گذاشتن بیماری کرونا شرایط جسمانی خوبی پیدا کرده و امیدوارانه و با انرژی در مورد شرایط تیم ملی حرف می‌زد، در پاسخ به این سوال بار دیگر به میانگین سنی بازیکنان تیم اشاره کرد و تاکید کرد:« هم در این جام جهانی و هم در جام جهانی کلمبیا، میانگین سنی تیم ملی بالا بود. در کلمبیا میانگین سنی تیم 29 سال بود؛ حالا 5 سال به آن اضافه کنید و ببینید چه اتفاقی می‌افتد! این تیم مسن است. فوتسال ورزش باتحرکی است؛ چند قزاق مدام جابجا می‌شدند و دیدید چه بلایی سر ما آوردند! البته تنها بازی قزاقستان نیست؟ من از شما سوال می‌پرسم؛ آیا خود شما از نتیجه راضی هستید؟ ما دو بازی از پنج بازی را باختیم، ولی بردهایمان هم خیلی نزدیک رقم خورد و فاصله‌ای تا واگذار کردن بازی در هر سه مسابقه‌ای که برنده شدیم، نداشتیم. این میانگین سنی بالا و بازیکنانی که 5 سال است عوض نشده‌اند، باعث شد تحرکی نداشته باشیم و دستمان برای حریفان رو باشد.» 

 

 

 

1644861

 

 

*نمی‌دانم چرا طیبیِ مصدوم را برده بودند!
از حسین شمس در مورد غیبت حسین طیبی ستاره تیم ملی فوتسال و تاثیر عدم حضور این بازیکن در نتایج کسب شده پرسیدیم. او ضمن اینکه نبودن این ستاره فوتسال را موثر دانست، در مورد آن اینطور حرف زد:« حسین اگر بود ممکن بود کار بهتر شود، ولی از اول مشخص بود که نمی‌تواند بازی کند. حالا اینکه چرا او را بردند، نمی‌دانم! می شد یک جوان به جای او برد و به طیبی استراحت داد. او را با خود بردند و در بازی آخر با توجه به مصدومیت یک بازیکن و مسائل انضباطی سنگ سفیدی نامش در فهرست قرار داده شد. در مجموع فکر می‌کنم که حضورش می‌توانست به درد بخور باشد.»

 

*هر کسی می‌دانست این تیم پیر است
از حسین شمس که وارد هفتمین دهه زندگی خود شده و سابقه حضور به عنوان سرمربی در کشورهایی نظیر بحرین، قطر، کویت و... را دارد، در رابطه با این موضوع پرسیدیم که چرا شاهد جابجایی‌های مداوم و سریع بازیکنان تیم ملی فوتسال برای انجام کارهای ترکیبی نبودیم؟ سرمربی سابق تیم ملی دلیل این ضعف تاکتیکی تیمِ ناظم الشریعه را باز هم به میانگین سنی بالا ارتباط داد و در این مورد اینطور توضیح داد:« وقتی می‌گویم تیم تمام نیمه‌های دوم را باخته است، یکی از دلایلش همین عدم تحرک است. در واقع عدم تحرک در نیمه‌های دوم، باعث شد همه بازی‌ها را ببازیم. شما نیمه اول بازی با ازبکستان را ببینید؛ همینطور صربستان، امریکا، آرژانتین و ازبکستان و درنهایت مسابقه با قزاقستان. در تمام بازی‌ها نیمه دوم را باختیم و به نظرم نیاز به توضیح دیگری وجود ندارد. این تیم را جلوی هر کسی بگذارید، می‌گوید تیم‌تان پیر است. نیمه‌های دوم دنده عقب رفتیم و حریفان از عقب‌نشینی ما استفاده کردند. اینکه همه تایم‌های دوم را واگذار کرده‌ایم، یعنی از نظر بدنی شرایط خوبی نداشتیم. اگرچه همه مربیان زحمت کشیدند، ولی باید به این موضوع اذعان داشته باشیم. قبل از بازی‌ها هم گفته شده بود، که متاسفانه کسی گوش نکرد.» 

 

*با این روش نمی‌توان ادامه داد
حسین شمس در مورد اینکه حالا و پس از این ناکامی باید چه اقداماتی برای بازسازی تیم انجام شود، با تاکید بر این نکته که شرایطِ موجود بایستی دچار تغییر و تحول شود، بیان کرد:« همین حالا با این شکست از رتبه پنجم به رتبه هفتم سقوط کرده‌ایم. فدراسیون فوتبال بایستی تکلیفش را روشن کند. نمی‌توان با این روش ادامه داد. تمام خواسته‌های تیم ملی پیش و پس از اعزام به مسابقات برآورده شد. بازی‌های تدارکاتی خوب؛ لباس خوب؛ ما هیچ وقت لباس درست و حسابی در فوتسال نداشته‌ایم، ولی همان لباس تیم ملی فوتبال بزرگسالان را به ما هم دادند؛ پاداش هم به اندازه همان پاداش تیم فوتبال بزرگسالان داده شده است؛ شرایط پزشکی تیم هم از سطح بالایی برخوردار بود. من نزدیک به 25 سال است که در فوتسال هستم و برای اولین مرتبه است که رئیس فدراسیون فوتبال دنبال بچه‌ها بود و با آنها به رختکن می‌رفت و صحبت می‌کرد و پاداش می‌داد. در هیچ دوره‌ای این موضوع وجود نداشته و فدراسیون هیچ بهانه‌ای باقی نگذاشته است.»

 

 


1536003

 

 

*"تیم امید" و "تیم ب" باید تشکیل شوند
سرمربی سابق تیم ملی در رابطه با اینکه چه اقداماتی به صورت عملی برای تغییر شرایط تیم ملی فوتسال باید صورت بپذیرد، تاکید کرد:« این را نمی‌توانم بگویم. فدراسیون فوتبال باید کمیته‌ای از پیشکسوتان و استخوان خردکرده‌های فوتسال را دور هم جمع کند، که بنشینند و برای آینده تیم تصمیم بگیرند. "تیم‌های ملی"، "تیم امید" و "تیم ب" باید تشکیل شوند. این‌ها را باید کمیته فنی تصمیم بگیرد و فدراسیون عمل کند. مشکلات لیگ، نداشتن تیم‌های ملی و ... باید بررسی شوند. تیم‌های ملی محدودی داریم که باید گسترش داده شوند. الان یک تیم جوانان زیر 19 سال داریم، که سرمربی آن علی صانعی است و یک تیم بزرگسال داریم که 31 سال میانگین سنی دارد و در این بین هر فوتسالیستی که بازی کرده، عمرش را تلف کرده است! برای پایان دادن به این وضعیت باید یک "تیم امید" زیر 23 سال (بین 19 و 23 سال) و یک "تیم ب" زیر 26 سال ( بین 23 تا 26 سال)  شکل بگیرد تا مرتب بازیکن به تیم بزرگسالان تزریق شوند.»

 

*اگر ناظم الشریعه ماند، باید تیم جوان بسازد
ادامه حرف‌های حسین شمس در مورد بازسازی تیم ملی با خطاب قرار دادن مسئولان فدراسیون به زبان آمد و با تاکید بر این نکته که کمیته فنی نیاز اصلی برای تغییر شرایط در تیم ملی فوتسال است، اضافه کرد:« اگر فدراسیون از افراد باتجربه در فوتسال دعوت کند، می‌توانیم به آینده تیم ملی فوتسال امیدوار باشیم، ولی اگر این اتفاق رخ ندهد، نمی‌توان به تغییر و بهبود شرایط امیدوار بود. این‌ها همه بستگی به فدراسیون فوتبال دارد. حتی اگر آقای ناظم الشریعه بماند، باید تیمی بسازد که جوان باشد و برای جام جهانی بعد مراحل و روندی که به آن اشاره کردیم، پیاده شود.» 

 

*در زمینه پرورش مربی بسیار ضعیف هستیم
سوال بعدی ما از حسین شمس این بود که آیا مربیان داخلی توانایی رهبری تیم ملی فوتسال و کسب موفقیت در سطح جهانی را دارند یا خیر، که او در پاسخ به این سوال باز هم به نقش پراهمیت فدراسیون فوتبال در ایجاد یک نسل از مربیان اشاره کرد:« ما مربیان تحصیل کرده و جوان زیادی داریم، ولی در پرورش مربی خیلی ضعیف عمل می‌کنیم. این مربیان جوان به کلاس‌های مربیگری می‌روند و بعد روی نیمکت تیم‌ها می‌نشینند. چرا به جای مربی خارجی، 10 بازیکن پا به سن گذشته را به اسپانیا و برزیل اعزام نمی‌کنیم. محمد کشاورز و وحید شمسایی بازیکنانی از این دست هستند. از این بازیکنان الی‌ماشاالله داریم. چه اشکالی دارد که این‌ها کنار تیم‌های اسپانیایی قرار بگیرند و تمریناتشان را مشاهده کنند. ببینند چطور استراحت می‌کنند؛ چطور ریکاوری می‌کنند؛ در چه فصلی فشار می‌آوردند و ... باید بروند و بینند؛ این چیزها را نمی‌توانیم در یوتیوب بخوانیم. به جای استخدام مربی خارجی بهتر است 15 مربی بین‌المللی پرورش بدهیم، چرا که در این زمینه فوق‌العاده ضعیف هستیم.» 

 

 

1648417

 

 

 

*آدم سیاسی نمی‌تواند در فوتبال کار کند
از سرمربی تیم ملی در مورد تغییرات کمیته فوتسال فدراسیون فوتبال و جدایی زودهنگام مهرداد سراجی پرسیدیم و البته اینکه با توجه به هجمه‌ها علیه سراجی رئیس سابق کمیته فوتسال، انتخاب چه فردی با چه خصوصیاتی می‌تواند به بهبود شرایط فوتسال کمک کند و در میان جامعه فوتسال اتحاد ایجاد کند؟ او به این سوال اینطور واکنش داد:« وقتی آقای پرهیزگار رفت و آقای سراجی آمد؛ ایشان در حال انجام کار بود، اما ناگهان اختلاقی پیش آمد که ایشان کنار گذاشته شد. الان یک ماهی است که کمیته فوتسال بی‌سرپرست است. امیدوارم هر کسی را که می خواهند برای این پست انتخاب کنند، با مشورت کارشناسان این رشته باشد، که دوباره مجبور به عوض کردنش نشوند. حضور وحید شمسایی در فوتسال بسیار خوب است (شمسایی چندی پیش به عنوان معاون کمیته فوتسال انتخاب و معرفی شد) و بهتر است یک رئیس فوتسالی هم بگذارند، اما اگر بخواهند ملاحظاتی را در نظر بگیرند و آدمی غیر فوتسالی و سیاسی انتخاب کنند، آن آدم نمی‌تواند کار کند. توصیه می کنم که در این زمینه مسئولان فدراسیون توجه ویژه‌ای داشته باشند.»

 

*نباید به بچه‌ها و کادر فنی حمله شود
حرف‌های پایانی حسین شمس هم اینطور مطرح شد:«تشکر می‌کنم از کادر فنی و بچه‌ها که در کشور غریب بازی کردند. نباید به بچه ها و کادر فنی حمله شود. متاسفانه غافلگیر شدیم، وگرنه می‌توانستیم جزو چهار تیم باشیم. باید امیدوار باشیم به آینده.»\

 


مصاحبه از احمدرضا خلیلی

دیدگاه‌ها