کد خبر : 1775642 | 02 شهریور 1400 ساعت 10:55 | 7.5K بازدید | 0 دیدگاه

مربی تیم ملی نباید فقط حوله و سوت دست بگیرد

درستکار: عقل کل نیستم؛ به خرد جمعی اعتقاد دارم

سرمربی تیم ملی کشتی آزاد می گوید به چرخه انتخابی ملی پوشان پایبند است و به خرد جمعی نیز اعتقاد دارد.

درستکار: عقل کل نیستم؛ به خرد جمعی اعتقاد دارم

به گزارش "ورزش سه"، پژمان درستکار که در کارنامه مربیگری خود چند قهرمانی در لیگ برتر و جام باشگاه‌های جهان را دارد، اما در رده های ملی مربیگری نکرده، بعد از پایان المپیک با نظر فدراسیون کشتی جای غلامرضا محمدی را در راس تیم ملی کشتی آزاد گرفت.  حالا بعد از گذشت چند روز از اردوی تیم ملی کشتی آزاد، پژمان درستکار با روابط عمومی فدراسیون کشتی به گفت و گو پرداخته است. 


از تمام بزرگان کشتی رخصت می گیرم 
پژمان درستکار در خصوص حضورش در جایگاه سرمربیگری تیم‌ ملی اظهار داشت: ابتدا باید از زحمات کادرفنی قبلی تشکر کرده و برای آغاز کار در جایگاه سرمربیگری تیم ‌ملی از تمامی پیشکسوتان و بزرگان کشتی کشورمان و تمام کسانی‌که قبل از من این مسئولیت را بر عهده داشته‌اند رخصت بطلبم. از تمام بزرگان و پیشکسوتانی که طی روزهای اخیر تماس گرفته و اظهار لطف کردند، نیز تشکر می‌کنم و امیدوارم بتوانم گام مثبتی در راه اعتلای کشتی کشورم بردارم.


خودم را عقل کل نمی دانم
سرمربی تیم‌ ملی کشتی ‌آزاد در خصوص برنامه‌هایش جهت پیشبرد اهداف و منافع کشتی در رویدادهای پیش‌رو عنوان کرد: ضمن استفاده از تمام ظرفیت‌ها، به چرخه انتخابی ملی‌پوشان پایبند خواهم بود. با توجه به اعتقادی که به چرخه انتخابی ملی‌پوشان دارم، قاعدتا انتخاب و اعزام ملی‌پوشان به مسابقات مختلف را طبق چرخه پیش خواهم برد تا حقی از کسی ضایع نشود و بهترین نفرات انتخاب شوند. از طرفی معتقدم که سرمربی تیم‌ ملی نباید هر دفعه برای هر مسابقه بخش زیادی از وقت و انرژی خود را صرف انتخاب ملی‌پوشان و چیدمان تیم کند، بلکه همین وقت و انرژی باید صرف مسائل فنی شامل آنالیز، کار بر روی موارد تکنیکی و تاکتیکی، بالا بردن آمادگی جسمانی و ارتقاء فاکتورهای روحی و روانی ملی‌پوشان شود. این را هم بگویم که خودم را در همه امور عقل کل نمی‌دانم و با اعتقاد به خرد جمعی، سعی می‌کنم از متخصصان علم تمرین، آنالیز، تغذیه، بدنسازی و ... کمک و مشاوره بگیرم تا کار با کیفیت بهتری به سمت جلو حرکت کند.


پذیرفتن هدایت تیم ملی در این برهه کار آسانی نبود
نفر چهارم رقابت‌های جهانی ۱۹۹۸ تهران در پاسخ به این سوال که با توجه به فاصله کوتاهی که تا رقابت‌های جهانی ۲۰۲۱ نروژ باقی مانده است، چگونه ریسک قرار گرفتن در جایگاه سرمربیگری تیم‌ ملی را پذیرفته است، گفت: قبول کردن مسئولیت سرمربیگری تیم‌ ملی بزرگسالان در این برهه زمانی کار آسانی نبود و با توجه به فاصله بسیار کوتاهی که تا رقابت‌های قهرمانی جهان باقی مانده بود، هر کسی این مسئولیت را قبول نمی‌کرد، اما رئیس و نایب رئیس فدراسیون تاکید داشتند با توجه به دغدغه‌ای که برای به اجرا درآوردن برنامه‌های بلندمدت و المپیکی دارند، ضروری است که با یک برنامه‌ دقیق و مدون، کارم را در همین برهه حساس زمانی آغاز کنم. البته باید بگویم که با وجود تاکید رئیس فدراسیون برای قرار گرفتن در این جایگاه در همین برهه زمانی، اما تصمیم‌گیری در چنین شرایطی واقعا سخت بود و ابتدا چند روز فرصت خواستم تا تمام جوانب را بسنجم. در نهایت با توکل به خداوند و با عهدی که سال‌هاست با خودم بسته‌ام مبنی بر اینکه هر جا کشتی به وجودم نیاز داشته باشد، مانند یک سرباز در خدمتش باشم، به این دعوت پاسخ مثبت دادم و امیدوارم بتوانم در راه پیشرفت این ورزش پرافتخار قدم بردارم.

 

1636838


مربی تیم ملی نباید فقط حوله و سوت دست بگیرد
درستکار در خصوص چگونگی انتخاب اعضای کادرفنی اظهار داشت: کادرفنی را طوری انتخاب کردیم که بتوانند تمام اوزان را پوشش فنی بدهند. در واقع این نکته بسیار مهم است که افرادی در این جایگاه قرار بگیرند که در اوزان مختلف قابلیت زیر و رو شدن با ملی‌پوشان را داشته باشند تا برخی زوایای کشتی را به بهترین شکل ممکن به ملی‌پوشان منتقل کنند.ضمن احترام به همه مربیان عزیز، معتقدم افرادی که انتخاب شدند توانایی کمک به تیم ملی را دارند، زوایای مختلف کشتی را می‌شناسند و ضمن اشراف به کشتی روز دنیا در امور فنی حرف‌های زیادی برای گفتن دارند و می‌توانند به صورت میدانی به تیم کمک کنند. از طرفی نگاه من به مربیان تیم‌ ملی این نیست که صرفا یک سوت و کرنومتر به دست بگیرند و در مسابقات هم با یک حوله کشتی‌گیران را تر و خشک کنند. مربی تیم‌ ملی یک جایگاه پراهمیت است و مربیانی که در چنین جایگاهی قرار می‌گیرند باید در امور فنی و آنالیز هم بتواند به سرمربی کمک کند و اجازه مانور و ارائه توانمندی‌های خود را داشته باشد.


حق مازندران در تیم ملی مربی داشته باشد

وی تصریح کرد: آقایان میرعمادیان، امینی و آقاجانی را به دلیل عملکرد مثبت در تیم‌ ملی جوانان به رده‌سنی بزرگسالان دعوت کردیم. این نکته هم گفتنی است که برای اولین بار از ۳ مربی مازندرانی در بدنه کادرفنی استفاده شده است، چرا که این حق استان مازندران است که با وجود تعداد زیادی ملی‌پوش، سهم بیشتری هم از مربیان تیم‌ ملی داشته باشد. استان مازندران سال‌هاست که بحش اعظمی از بار کشتی کشور را به دوش می‌کشد و حضور ۳ مربی از این استان در کادرفنی حق آن‌هاست. از طرفی این اعتقاد شخصی بنده و اعتقاد فدراسیون کشتی است که باید در کالبد مربیگری تیم‌ ملی روح تازه‌ای دمیده شود و فرصت در اختیار افراد جوان و آینده دار هم قرار بگیرد.


با سه گروه از کشتی گیران طرف هستیم
ملی‌پوش کشتی ‌آزاد کشورمان در المپیک ۲۰۰۰ سیدنی در خصوص برنامه‌هایش برای آماده‌سازی ملی‌پوشان جهت اعزام به رقابت‌های جهانی ۲۰۲۱ نروژ عنوان کرد: شرایط بسیار سخت است، چرا که برای اولین بار در طول تاریخ مسابقات جهانی با این فاصله زمانی کوتاه نسبت به المپیک و در همه اوزان برگزار می‌شود. از طرفی بحث ریکاوری و بازگرداندن کشتی‌گیران به فرم ایده‌آل بدنی و همچنین رساندن آن‌ها به نقطه ایده‌آل روحی و روانی مطرح است و از طرفی دیگر با سه گروه کشتی‌گیر که هر گروه شرایط خاص خود را داشت مواجه هستیم. گروه اول از کشتی‌گیرانی هستند که در المپیک به میدان رفته‌اند، گروه دوم همین چند روز پیش در رقابت‌های جوانان جهان به روی تشک رفتند و گروه سوم هم باید در انتخابی کشتی بگیرند و طبیعتا نمی‌توانیم با این سه گروه که هر کدام شرایط خاص خودشان را دارند، به یک اندازه فشار بیاوریم.


یک تیم آنالیز قوی پای کار آوردیم
وی افزود: مواجه شدن با سه گروه خاص باعث شده بود تا ندانیم که دقیقا کجای کار قرار داریم و وضعیت جسمانی و میزان آمادگی کشتی‌گیران در چه مرحله‌ای قرار دارد. به همین دلیل ابتدا از دعوت‌شدگان تست آمادگی جسمانی گرفته شد تا میزان آمادگی هر نفر به صورت جداگانه به دست بیاید و برنامه تمرینی برای هر کدام از این سه گروه را به صورت بسیار دقیق و حساب شده تا روز برگزاری رقابت‌های قهرمانی جهان طراحی کنیم. قطعا هر کسی که دستی بر آتش کشتی دارد، به خوبی این موضوع را می‌داند که طراحی تمرین برای سه گروه مختلف که هر کدام شرایط خاصی دارند، چقدر کار سخت و طاقت‌فرسایی است. به همین دلیل با یک تیم قدرتمند و با علم بالا در زمینه طراحی تمرین ساعت‌ها نشستیم تا با یک برنامه‌ریزی دقیق بتوانیم کشتی‌گیران هر سه گروه را با در نظر گرفتن شرایط خاصی که دارند به یک فرم ایده‌آل جهت حضوری موفق در رقابت‌های پیش‌رو برسانیم. همچنین یک تیم بسیار قوی در زمینه آنالیز در کنار تیم قرار گرفته است که به صورت بسیار دقیق نقاط ضعف و قوت ملی‌پوشان و حریفان آن‌ها را شناسایی می‌کند تا در رقابت‌های جهانى کشتی‌گیر حرکات حریف را بشناسد و بداند که هدف حریف از برخی حرکات چیست و اصطلاحا دست حریف را بخواند و اجازه پیاده‌سازی تاکتیک‌ها را به حریف ندهد و با این کار بتوانیم اشتباهات را به حداقل برسانیم.


بارها در باشگاهها با ملی پوشان کار کردم
دارنده مدال طلای آسیا در مواجهه با این موضوع که برخی اهالی کشتی گفته‌اند درستکار تجربه کار کردن با ملی‌پوشان را ندارد، گفت: در این خصوص باید بگویم که بارها در رقابت‌های لیگ، جام باشگاه‌های جهان و میادین دیگر ملی‌پوشان گذشته و حال را تمرین داده و به عناوین قهرمانی در لیگ و جام باشگاه‌های جهان رسیدیم. بدنه و شاکله اصلی تیم‌ ملی هم از همین کشتی‌گیران تشکیل شده است و اتفاقا ارتباط اصولی، منطقی و خوبی بر اردوی تیم حاکم است.


سرمربی تیم‌ ملی کشتی ‌آزاد در پایان گفت: در پایان باید به حضور جوانان در ترکیب تیم اشاره کنم. جوانانی که چندی پیش در رقابت‌های جوانان جهان به روی تشک رفته‌اند و علاوه بر خستگی حضور در این رقابت‌ها، تجربه چندانی از حضور در میدان‌های بزرگ در رده سنی بزرگسالان هم را ندارند و باید در همین مدت کوتاه از هر نظر آن‌ها را مهیای حضور در مسابقات جهانی کنیم. البته با همه این تفاسیر باید بگویم که به توانمندی جوانان اعتقاد دارم و می‌دانم که پتانسیل بالایی برای موفقیت در رقابت‌های پیش‌رو دارند. میرعمادیان، امینی و آقاجانی هم علی‌رغم خستگی حضور در اردوها و مسابقات رده‌سنی جوانان، اما قبول زحمت کردند و در این مدت کنار تیم‌ ملی بزرگسالان هم خواهند بود.

دیدگاه‌ها