در حاشیه استخدام نوراللهی و احتمالا قایدی از سوی الاهلی
یادداشت: پیام لیگ امارات به ایران چیست؟
پرستاره ترین لیگ منطقه خلیج فارس دوباره دست نیاز خود را به سوی بازیکنان ایرانی دراز کرده تا دوباره به دید هواداران ایرانی بازگردد.
به گزارش "ورزش سه"، ماجرای مربوط به فوتبال ایران و امارات سابقهای بسار طولانی و قصهای خواندنی دارد. این همسایه جنوبی پذیرای اولین نسل از مهاجران فوتبال ایران به مرزهای خارج از کشور بوده است، کمی بعد از تحولات سیاسی شدید در ایران و رخ دادن انقلاب اسلامی و متعاقب آن جنگ تحمیلی؛زمانی که تعداد زیادی از بازیکنان و کادر فنی تیم ملی در جام جهانی 1978 و حتی کادر اداری موفقترین فدراسیون ایران در آن زمان عزم مهاجرت و سفر به امارات را کردند و به نوعی پایه گذار فوتبال باشگاهی این کشور شیخ نشین کوچک تازه پا گرفته شدند.
حشمت مهاجرانی، اصغر شرفی، همایون شاهرخی، حسن روشن،حسن نظری، عبدالرضا برزگری، ابراهیم قاسم پور، منصور پورحیدری و... تنی چند از این چهره های شاخص بودند.ستارههایی که در تیمهای مختلف اماراتی بازی کرده و در آنجا ستاره شدند و ارتباطشان با مدیران و تماشاگران این تیمها تا سالیان سال برقرار ماند. همینطور که حسن روشن هنوز در باشگاه الاهلی امارات هنوز یک چهره شناخته شده و قابل احترام است درست مثل علی کریمی که نزدیک به دو دهه بعد وارد فوتبال امارات شد و تبدیل به یکی از مهمترین ستارگان این لیگ شد.
کریمی در کنار چهره های دیگری مثل فرهاد مجیدی، علی دایی، کریم باقری ،مهرداد میناوند، ایمان مبعلی، نیکبخت ،مهرداد اولادی، جواد کاظمیان، مهرزاد معدنچی، محمد نصرتی،رسول خطیبی، رضا عنایتی، مهدی رجب زاده، میثم بائو، سیاوش اکبر پور، مازیار زارع، پژمان نوری، فرزاد مجیدی، مسعود شجاعی، میلاد میداوودی، جواد نکونام و... ستارگانی بودند که باعث توجه هرچه بیشتر طرفداران فوتبال ایران به این لیگ شدند. لیگی که به عنوان دوری الامارات به کار خود ادامه میداد و ستارههای ایران را هر هفته به دیدار یکدیگر میفرستاد.
چند سال قبل از آنکه ستاره های ایرانی برای بازی در حاشیه خلیج فارس راه کشور قطر را در پیش بگیرند، لیگ امارات مامنی برای بازیکنان مطرح کشور ما بود. ستاره های پرتعدادی در دهه 80 از ایران با قراردادهای سنگین راهی کشور امارات شدند و در تیم های مختلف این کشور توپ زدند.
در آن زمان دبی در دوره رشد اقتصادی بود و امارات مهمترین شریک تجاری ایران تا اینکه با فروپاشی اقتصادی در این کشور این اوضاع کمی تغییر کرد و روند صادرات بازیکن به این کشور کاهش پیدا کرد تا جاییکه در زمانی محمدرضا خلعتبری تنها بازیکن ایرانی این لیگ بود. لیگی که در همین اثنا با یک تصمیم سیاسی عملا راه مبادله بین طرفین را بست و از چشم طرفداران فوتبال در ایران هم افتاد . ایرانیانی که همهگاه گرمابخش این رقابتها بودند.چه به عنوان تعقیب کنندگان ستارهها در ایران و چه جمع کثیری که این کشور را برای زندگی و کار انتخاب کرده بودند.
با این حال سال ها پس از آن تصمیم، فوتبال امارات بر مدار عقلانیت تصمیم تازه ای گرفته و با تغییر نام و تغییر اسپانسری که تمام رقابتهای فوتبال این کشور را تحت پوشش خود دارد ، آن مانع سیاسی استخدام بازیکنان ایرانی برداشته شده تا فصل تازهای شکل بگیرد. دیروز باشگاه الاهلی با استخدام احمد نوراللهی این سد چند ساله را شکست تا برای همیشه تبدیل به سمبل تنش زدایی فوتبالی در منطقه شناخته شود. اتفاقی که پس از تغییر آرایش سیاسی در ایران پس از انتخابات کاملا معنادار جلوه میکند و شاید نشانهای بر اتفاقات مهمتر در آینده باشد.
لیگ امارات با نام ادنوک به کار خود ادامه خواهد داد.
با این تصمیم امارات پس از شکست تلخش در جام ملتهای آسیا در مرحله نیمه نهایی مقابل قطر قصد دارد دوباره فوتبال باشگاهی خود را به شرایطی برگرداند که پیش از این در قاره داشت و استفاده از بازیکنان قدرتمند ایرانی بخشی از این سیاست است. همانطور که قطر از اتفاقات سیاسی امارات استفاده کرده و بدل به نقطه اصلی مهاجرت فوتبالی بازیکنان ایرانی شده و به باشگاههایش هویت قدرتمندی بخشید. با پا پیش گذاشتن امارات اما ،قطر هم یک رقیب جدی و متمول خواهد یافت که این مسئله در کل به سود بازیکنان ایرانی خواهد بود که قصد دارند برای جبران عقب افتادگی مالی مدتی در کشورهای ثروتمند خلیج فارس به فوتبال بپردازند.
ادنوک نام دیگر تورنمنتها را نیز تغییر داده است؛این نام جدید جام حذفی امارات است.
با این وصف حداقل دو ستاره ایرانی درفصل آینده پیراهن تیمهای اماراتی را برتن خواهند کرد.
لیگی که دوباره یک پیام واضح را به ایران فرستاده است:فصل جدید!
مهدی حاجیخانی - روزنامهنگار