زمین بد، نیمکت قوی و گلی که نباید میخوردیم
خوب، بد، زشت؛ اولین بازی تیم ملی در بحرین
تیم ملی فوتبال ایران در نخستین بازی خود در دور برگشت مرحله اول مقدماتی جام جهانی، با سه گل هنگکنگ را شکست داد.
به گزارش "ورزش سه" این چهارمین بازی دراگان اسکوچیچ در مقام سرمربی تیم ملی ایران بود که به چهارمین برد او نیز منتهی شد، البته تیم دراگان در این مسابقه در معدود تلاشهای حریف برای گلزنی یکبار گل خورد تا او از پیروزی خود مقابل هنگکنگ رضایت کاملی نداشته باشد.
در این مطلب خوب، بد، زشت بازی ایران و هنگکنگ را بررسی میکنیم:
خوب
* با وجود زمان کم برای انجام اردو و تدارکات نهچندان مناسب، تیم ملی گام اول یک پیروزی روحیهبخش را پشت سر گذاشت.
* علیرغم آنکه به نظر میرسید که کیفیت بازی تیم ملی چندان تماشایی نیست، اما ایران سه بار موفق به گلزنی مقابل حریفی شد که با چنگ و دندان از دروازه خود دفاع میکرد.
* تلاش بازیکنانی مثل مهدی ترابی، کریم انصاریفرد، سامان قدوس، علی قلیزاده، وحید امیری و ... قابلتوجه بود.
* نیمکت قدرتمند از نکاتیست که در این تورنمنت فشرده کاملا به داد ایران خواهد رسید؛ ما در نیمکت بازیکنانی را داریم که بتوانند همه چیز را به سود تیم ملی تغییر دهند.
* وحید امیری با بازوبند کاپیتانی موفق به گلزنی شد؛ او در این بازی در سه پست مختلف به میدان رفت. دفاع چپ، وینگر چپ و مهاجم.
* سامان قدوس که یکی از مهمترین بازیکنان ایران در اروپا محسوب میشود و در دورههای قبلی توسط کیروش و ویلموتس چندان مورد استفاده قرار نگرفته، در این بازی به عنوان بازیکن جایگزین به میدان آمد و تغییر خوبی در شکل تیم ملی ایجاد کرد.
* اگر داور با تیم ملی سر ناسازگاری نداشته باشد، همچنان میشود روی مهارت فوقالعاده مهدی طارمی روی پنالتیگیری چشم دوخت. داور باید در نیمه اول، روی ضربهای که به پای او برخورد کرد یک پنالتی به سود ایران اعلام میکرد.
* حرکات تکنیکی علی قلیزاده برای ایران در بازیهای بعدی کارگشا خواهد بود؛ ما احتیاج به بازیکنانی داریم که توانایی برداشتن بازیکن مقابل را داشته باشند.
* اولین تجربه کاپیتانی علیرضا جهانبخش در تیم ملی فوتبال ایران، امشب مقابل هنگکنگ رقم خورد.
* توانایی بازیسازی زوج دفاع میانی تیم ملی که امشب کنعانیزادگان و خلیلزاده آن را شکل دادند، یکی از اتفاقات مثبت دیدار برابر هنگکنگ بود.
بد
* با وجود تلاشهای معدود تیم هنگکنگ برای گلزنی، آنها از دو حمله خود موفق شدند یکبار دروازه ایران را فرو بریزند؛ البته که قوسی که توپ برداشت و کمی هم شانس، روی این گل تاثیرگذار بود.
* اصرار بازیکنان ایران به استفاده از عمق، در شرایطی که تراکم تهاجمی زیادی در محوطه جریمه نداشتیم، کمی عجیب بود و همین مسئله سبب ناکامی طارمی و آزمون در گلزنی شد؛ در طول مسابقه، سردار آزمون تنها روی یک ریباند فرصت گلزنی پیدا کرد و مهدی طارمی هم کمتر در این زمینه توفیق داشت. خلق موقعیت مهمترین چالش اسکوچیچ در دیدار با بحرین است که باید با پیروزی به پایان برسد.
* استفاده از دو هافبک دفاعی در بازی مقابل تیم نهچندان قدرتمند هنگکنگ کمی عجیب به نظر میرسید.
* صادق محرمی در پست دفاع راست امتحان خوبی پس نداد و او در حالیکه از مهارت لازم برای گریزهای عمق و برداشتن یار مستقیم برخوردار است، در این مسابقه کمتر دست به این کار زد.
* تیم ایران در طول مسابقه، به خصوص در پشت محوطه جریمه توپهای اشتباهی را به حریف تقدیم کرد؛ در حالیکه به نظر میرسید بخشی از این پِرتی به نبود بازی تدارکاتی و کمبود زمان آمادهسازی بر میگشت.
* ایران از ضربات ایستگاهی به هیچوجه استفاده خوبی نکرد، در حالیکه بارها و بارها روی دروازه هنگکنگ کرنر زد و این مسئله نگرانکننده است؛ به خصوص که در این زمین بد، بهترین راه برای گلزنی استفاده از ضربات ایستگاهی است.
* اصرار تیم ملی به بازی ترکیبی در این مسابقه نتیجهبخش نبود.
* از کاوه رضایی که به عنوان بازیکن جانشین به میدان آمد، انتظار بیشتری میرفت.
* علیرضا بیرانوند در سومین بازی متوالی در مقدماتی جام جهانی، در کلینشیت ناکام ماند و پس از بحرین و عراق، اینبار مقابل هنگکنگ نتوانست دروازهاش را بسته نگه دارد.
زشت
* زمین مسابقه به خصوص در دو محوطه هجده قدم شرایط بسیار بدی داشت و احتمالا بخش زیادی از کند شدن بازی ایران به همین مسئله بر میگردد.
* پوشش تصویری مسابقه تنها با دو دوربین اتفاق افتاد و تعدادی از صحنههای مهم بازی هرگز مجدداً به نمایش گذاشته نشدند.
* ادهم مخادمه داور اردنی مسابقه که ایرانیها خاطره خوبی از او ندارند، در این بازی کارت زرد اشتباه به مهدی ترابی داد و از اعلام خطای پنالتی روی مهدی طارمی خودداری کرد.
* انجام بازی در ساعت پنج بعدازظهر، یک تصمیم غیرقابل از سوی بحرینیهاست که باید در بازی بعدی پاسخ خوبی به آن بدهیم.