کد خبر : 1758688 | 09 خرداد 1400 ساعت 13:56 | 18.1K بازدید | 0 دیدگاه

او و همسرش برای کندن آمده بودند نه کار

کف بدهی فدراسیون به ویلموتس؛ 10 میلیون یورو!

نماینده مجلس شورای اسلامی، کف بدهی ایران به ویلموتس را 10 میلیون یورو اعلام کرد.

کف بدهی فدراسیون به ویلموتس؛ 10 میلیون یورو!

به گزارش "ورزش سه"، احسان قاضی زاده هاشمی در حاشیه امضای تفاهم نامه همکاری فدراسیون فوتبال با منطقه آزاد کیش، پاسخگوی سوالات بسیار مهم خبرنگاران در مورد فدراسیون فوتبال بود که متن کامل گفت و گوی او را در ادامه می خوانید:

 

او در ابتدا هدف از حضورش در کیش را این گونه بیان کرد: هدف اصلی مان از حضور در کیش این بود که در روز آخر تمرین یک خدا قوت به ملی پوشان بگوییم. انشالله مسابقات خوبی داشته باشند. این تفاهم نامه هم در حاشیه این هدف انجام شد.

 

 

کمک مالی دولت به فدراسیون 30 میلیارد تومان شد

پرداخت کمک مالی دولت به فدراسیون فوتبال طی روزهای اخیر حواشی زیادی به دنبال داشت که قاضی زاده هاشمی در مورد آن توضیحاتی را ارائه کرد:

چیزی که من اطلاع دارم، رقمی به نام فدراسیون پرداخت شد که مربوط به سال قبل بود و وزارت ورزش دریافت کرده است، این که به دست فدراسیون رسیده یا نه را باید سوال کنیم. فدراسیون می گوید که این مبلغ به دست خودش نرسیده است اما به نام فدراسیون گرفته شده است. عددی که توسط فدراسیون گرفته شده 10 میلیارد تومان است. 20 میلیارد تومان هم صبح گفتند که دیروز ابلاغ شده که به حساب فدراسیون واریز شود که در کل می شود 30 میلیارد تومان.

 

پرونده ویلموتس یک تراژدی تاریخی برای کل کشور بود

پرونده ویلموتس و حواشی آن از جمله بدهی فدراسیون به شستا سوال مهمی بود که قاضی زاده هاشمی در مورد آن این گونه پاسخ داد:

پرونده ویلموتس به نظرم یک تراژدی بزرگ تاریخی برای کل کشور ماست. ابعادش یک موضوع دو موضوع نیست. شستا هم مطالبه پول قرضی اش را انجام داده است؛ یک پولی را به واسطه مصوبه ستاد مبارزه با تحریم قرض داده و اگر به دنبال مطالبه وجه اش نمی رفت خود مدیران شستا و مسئولین وزارت رفاه و کار و تامین اجتماعی باید پاسخگو بودند. در واقع آنها اقدام قانونی خودشان را انجام دادند. این که این اقدام در قبال فدراسیون صورت گرفت و ساختمان فدراسیون و سه دانگ از ساختمان پرسپولیس که سند آن متعلق به فدراسیون است، باید مسئولین وقت فدراسیون پیگیر حق شان باشند. این اتفاق راجع به اموال فدراسیون صورت گرفته است. این یک اقدام حقوقی است و باید توسط آقای عزیزی خادم و تیم فدراسیون صورت بگیرد. سکان داران حال حاضر این افراد هستند و اقدام قانونی را باید انجام دهند.

 

کف بدهی فدراسیون به ویلموتس؛ 10 میلیون یورو!

من نمی خواهم اسم بیاورم. بعد از این مسابقات طبعا فدراسیون باید نواب رئیس خود را بشناسد. این نیازمند تایید صلاحیت افراد است. یک مجمع برای تعیین دو نایب رئیس نیاز است و هر کس که تایید صلاحیت شد در مجمع حضور یابد. موضوع بحث انتخابات فدراسیون مهم است و در کنار آن افراد تایید صلاحیت شده. نباید از سمت رسانه ها فضا به گونه ای پیش برود که هر فرد یا افرادی که در پرونده ویلموتس مقصر هستند تصور کنند موضوع تمام شده است. این مطالبه  گری همه ماست که انشالله دستگاه قضایی بتواند یک رای قاطع صادر کند. تازه این 2 میلیون یورو است. ما یک، 6 میلیون و 200 هزار داریم، یک، یک میلیون و چهارصد هزار داریم به اضافه 5 درصد دیر کرد روزانه داریم که در مورد 6 میلیون و 200 هزار از حدود 7-8 ماه شروع شده است؛ اگر ما CAS برنده نشویم، بحث هزینه 3 داور وجود دارد، هزینه دادرسی و وکلای ایرانی و خارجی و دستیاران وجود دارد. با احتساب همه موارد کف مبلغ حدود 10 میلیون یورو می شود. این موضوع در هیچ کجای دنیا نیست که کل عمر حضور ویلوتس 40 روز بود و 20 روز فقط در ایران بوده و 20 روز هم با تیم خارج از کشور بود و چنین مبلغی به او پرداخت شود. این را نمی شود به یک امر مدیریتی ساده نسبت داد.

 

 

 

فدراسیون در شرایط ورشکستگی قرار دارد

 باید بررسی کرد که بحث ذی نفعان به چه نحوی بوده ولی چیزی که مشخص است این است که قصور صورت گرفته و برای آن احکام باید متناسب باشد و نباید اموال برود. الان در مورد 2 میلیون یورو چنین اتفاقاتی رخ داد برای تکمیل 8 میلیون یوروی دیگر از چه منابعی استفاده می شود. آیا کل فوتبال کشور ما این قدرت را دارد؟ کمک های فیفا هم تعریف دارد و این نیست که تمام آن صرف موضوع یاد شده شود. این که بگویند آن پول وجود دارد و مثل یک صندوق روی آن حساب کرده ایم، آدرس غلط دادن به مردم است. فدراسیون در شرایط ورشکستگی قرار دارد و ما هم که امروز این جا آمدیم کمترین کاری که می توانستیم را انجام دادیم تا بگوییم ما پای تیم ملی فوتبالمان هستیم.

 

ویلموتس برای کّندن پول آمده بود نه کار کردن!
در حوزه ورزش و قراردادهای بین المللی، تکثر قراردادها را شاهد هستیم و این باعث شده تا هر باشگاهی برود و برای خود هر نوع قراردادی ببندد که خودش آسیب زاست. ما قراردادهای سرمربی تیم ها را که بررسی کردیم، نوع و مفادشان کاملا متفاوت بود که این خیلی آسیب زننده است. ما نیازمند یک بخش بین الملل در بخش ورزش خیلی قوی هستیم. این کار را یا باید وزارت ورزش مدیریت کند یا بخش های حقوقی فدراسیون ها مدیریت کنند وگرنه این نحوه قرارداد نوشتن ها همه شان ضرر است. اگر بدبینانه نگاه کنیم این قراردادها برای ضرر دادن نوشته اند.
 در مورد ویلموتس مشخصا آن قدر حجم فاجعه بالاست که تلقی ما این است که با توجه به قدرت بالای وکلای این مربی (همسرش و تیم حقوقی قوی) آنها فقط برای کّندن پول ایران آمده اند و این قرارداد را بسته اند نه به قصد سرمربیگری و نه حتی کار کردن. آنها از ضعف دانش و فهم تخصصی در عرصه دیپلماسی بین المللی ورزشی کشورمان و ضعف حوزه حقوقی استفاده کردند؛ یعنی از دو ضعف ساختاری حداکثر استفاده کرده اند و از یک یورو هم نمی گذرند. کسی که بدون کار کردن مدعی رقمی است که در رده های بالای اروپایی هم نمی توانست به دست بیاورد.

 

پایان مسئولیت، پایان پاسخگویی نیست

اگر بدبینانه نگاه نکنیم که سود و منفعت شخصی بوده و کف موضوع را در نظر بگیریم باید بگوییم که ضعف مدیریتی بوده است. این ها قابل اغماض نیست و اگر برخورد نشود بازهم تکرار خواهد شد. ما به عنوان مجلس کار نظارتی داریم. این دولت تا دو ماه دیگر تمام می شود اما اگر ضعف و قصوری باشد، این مجلس تا سه سال دیگر هست و اگر قصوری باشد آن را دنبال خواهد کرد. موضوع تحقیق و سوال و همچنین اعمال ماده 234 که اعلام به قوه قضاییه است را در مورد هر کسی که در هر دوره ای سمتی داشته و تمام شده را می توانیم داشته باشیم. این فقط در مورد وزارت ورزش نیست و راجع به فدراسیون قبلی نیست. این نیست که وقتی دوره مسئولیت تمام شده، موضوعات هم تمام شده است. ما این موضوع را نمی گذاریم به فراموشی سپرده شود و افراد باید پاسخگوی اعمال شان باشند. بر اساس ارزیابی مراکز معتبر نظرسنجی دانشگاهی کشورمان، موضوع ویلموتس یکی از 10 موضوعی بود که مردم ایران در طول سال آن را پیگیر بودند.

 

پیشنهاد دولت در مورد حق پخش؛ 70 به 30 به نفع صدا و سیما

حق پخش در همه جای دنیا وجود دارد. در برنامه ششم آمد و قرار شد دولت و با صدا و سیما یک آیین نامه مشترکی را تنظیم کنند و به تایید هیات دولت در بیاید. با وجود گذشتن سه سال از برنامه ششم این آیین نامه هنوز رسمی تایید نشده است. در بودجه 1400 و لایجه دولت نسبت 70 (صدا و سیما) 30 (ورزش) در نظر گرفته شد. این باید در یک صندوق قرار بگیرد (تبلیغات دور زمین، اسپانسرینگ، تبلیغات تلویزیونی و...) . چون دیدیم اتفاقی از سوی کسانی که باید این کار را می کردند رخ نداد خودمان آن را تا اینجا پیش بردیم و فکر می کنم تا انتها هم پیش ببریم. موضوع حق پخش برای همه برد – برد است. برای ما شفافیت مهم است.

 

نظارت بر کمک های مردمی به باشگاه ها

گزارشاتی به ما در مورد منابع مالی و نحوه هزینه کرد برخی از باشگاه ها به دست ما رسیده است. ما این را بررسی می کنیم که این پول ها قرض بوده یا کمک بوده است. مثل پرونده ویلموتس که می گویند این پول کمک بوده یا قرض؟ مدیران با تغییر دولت جا به جا می شوند و نباید این گونه شود که چهار تا طلبکار پیدا شوند که ما قرض دادیم و الان می خواهیم. این را شخصا به وزیر ورزش تذکر داده ام که نباید پرونده های جدید برای باشگاه ها به وجود بیاید. از درون هر دو باشگاه گزارشاتی به ما رسیده است.

او در پاسخ به آخرین سوال در این مورد که آیا درست است که کسی که در زندان است رئیس هیات مدیره یک باشگاه باشد گفت: قطعا نه. او مسولیت حقوقی و قانونی در برابر اعمال اداری و حقوقی باشگاه دارد و باید وزیر ورزش هر چه سریع تر اقدامات قانونی را انجام دهد.

 

دیدگاه‌ها