از دو طلایی المپیک ریو، شاید یک نفر هم به توکیو نرود!
کیانوش و سهراب؛ نبرد پنهان و پیچیده در تاشکند
دو وزنه بردار طلایی ایران در المپیک ریو، رقابت عجیب و پیچیده ای را برای کسب سهمیه المپیک توکیو در ازبکستان خواهند داشت.
به گزارش "ورزش سه"، شرایط برای دو قهرمان المپیکی وزنه برداری ایران پیچیده تر از پیچیده شده و آن ها که در المپیک ریو در دو وزن متفاوت دو طلای المپیک را به ورزش ایران هدیه دادند، حالا در رقابت شدیدی برای گرفتن سهمیه المپیک توکیو هستند.
کوچ کردن کیانوش رستمی به دسته 96 کیلوگرم بعد از حذف دسته 85 کیلوگرم از اوزان المپیکی چندان برایش خوشایند نبود. او که همچنان حضور در اردوهای تیم ملی و تمرین زیر نظر مربیان تیم ملی را قبول ندارد، در چند مسابقه بین المللی مهم از جمله مسابقات جهانی اوت کرد تا با گرفتن سهمیه در المپیک با سیستم جدید فاصله بگیرد.
از سوی دیگر سهراب مرادی که چند سالی روی اوج بود و با رکوردهای دست نیافتنی خود روی سکوی نخست جهان می ایستاد و دائما رکوردشکنی می کرد، با چند مصدومیت شدید و متوالی روبرو شد. مصدومیت کمر و جراحی روی کتف سهراب، او را مدت ها از میادین دور کرد و حتی به جرات می توان گفت اگر المپیک توکیو در موعد مقرر برگزار می شد، این وزنه بردار طلایی ریو نمی توانست سهمیه را کسب کند. با این حال بعد سهراب مرادی از فرصت به وجود آمده به خوبی استفاده کرد و آمادگی خود را بالا برد.
مسابقات قهرمانی وزنه برداری آسیا که این روزها در ازبکستان در جریان است، تقریبا آخرین شانس سهراب و کیانوش برای کسب سهمیه به حساب می آید. کیانوش رستمی برای اینکه معادلات را برهم بزند و نیاز به رکوردهای کمتری برای کسب سهمیه المپیک داشته باشد، با کم کردن وزن بدن خود به دسته 89 کیلوگرم رفته و عصر فردا(پنجشنبه) روی تخته می رود.
از سوی دیگر سهراب مرادی با آگاهی از رکوردهای کیانوش رستمی می تواند روز جمعه وزنه هایی را انتخاب کند که یکی از سهمیه های وزنه برداری ایران به او برسد.
اینطور که از آمار و ارقام استخراج شده، مشخص است کیانوش رستمی برای رسیدن به سهمیه المپیک باید حداقل مجموع 395 کیلوگرم را از خود به ثبت برساند و البته ممکن است حتی این رکوردها هم او را به سهمیه نرساند. همچنین سهراب مرادی باید حداقل مجموع 399 کیلوگرم را ثبت کند. در صورتی که این دو وزنه بردار زیر این رکوردها را از خود ثبت کنند، در واقع باید با المپیک خداحافظی کنند. برخی کارشناسان حداکثر وزنه های انتخابی آن ها را برای کسب سهمیه نیز به ترتیب 405 و 410 کیلوگرم عنوان کرده اند.
نباید فراموش کرد که کیانوش رستمی و سهراب مرادی دو رقیب خارجی هم دارند که آن ها نیز در همین مسابقات آسیایی وزنه خواهند زد. اگر رقبای خارجی سهراب و کیانوش که یکی از آن ها به دسته 102 کیلوگرم رفته و می تواند خیلی راحت با توجه به رکوردهای این دو وزنه بردار ایرانی روز شنبه با تمرکز و فکر بیشتری رکوردهای آسیایی را بررسی و وزنه های خود را انتخاب کند.
باید دید در شرایطی که یک سهمیه از دو سهمیه وزنه برداری ایران برای علی داوودی در سنگین وزن کنار گذاشته شده، دومین سهمیه برای کدام یک از دو وزنه بردار ایرانی به دست می آید؛ سهراب مرادی، کیانوش رستمی یا هیچ کدام!