چالش میزبانی برای استقلال، تراکتور و فولاد؛
پرسپولیس و الهلال خوششانسترین تیمهای آسیا
غیبت تیم های عربستانی در گروه پرسپولیس سبب شده تا این تیم شانسی ویژه برای میزبانی لیگ قهرمانان آسیا داشته باشد.
به گزارش "ورزش سه"، لیگ قهرمانان آسیا از فروردین سال 1399 آغاز میشود و پس از برگزاری بازی های پلی آف، 40 تیم حاضر در مرحله گروهی، به استقبال شش بازی سرنوشت ساز این مرحله میروند. پیش از شیوع ویروس کرونا، لیگ قهرمانان به شکل معمول در بازی های رفت و برگشت به انجام میرسید اما با آغاز همه گیری و پس از تعطیلی چند ماهه، ای اف سی تصمیم گرفت که بازی ها را به صورت مجتمع برگزار کند و حالا در دومین سال برگزاری بازی ها به این شکل، کنفدراسیون فوتبال آسیا تصمیم گرفته که به جای یک میزبان، برای هر گروه میزبانی خاص را برگزیند.
در ابتدای بهمن ماه که قرعه کشی لیگ قهرمانان انجام شد، ای اف سی با یک پیام کلی، کشورها را برای میزبانی از لیگ قهرمانان فراخواند و حال شش کشور متقاضی میزبانی از رقابت های مرحله گروهی شده و از ایران هم پرسپولیس، استقلال، تراکتور و فولاد پا پیش گذاشتهاند. اما معادلات میزبانی به کدام سمت خواهند رفت و چهار تیم ایرانی در کجا به مصاف رقیبان خود خواهند رفت؟
گروه اول؛ الهلال عربستان و استقلال تاجیکستان
خوش شانسی تیم آبی پوش ریاض این است که هیچ تیمی از ایران در گروه اول لیگ قهرمانان آسیا حضور ندارد و همچنین تیم اماراتی حاضر در این گروه یعنی شباب الاهلی هم درخواست میزبانی نکرده و تیمی از قطر هم در گروه حضور ندارد. بنابراین تنها رقیب الهلال، استقلال تاجیکستان است که بعید به نظر میرسد بتواند میزبانی را در اختیار بگیرد.
* گروه دوم؛ تراکتور ایران، پاختاکور ازبکستان و شارجه امارات (+نماینده عراق در پلی آف)
هر سه تیمی که حضورشان در دور نهایی قطعی شده، برای گرفتن میزبانی درخواست دادهاند اما همه چیز احتمالا در گرو پلی آف خواهد بود؛ پلی آفی که بین نیروهوایی عراق و الوحده عربستان برگزار میشود و اگر تیم سعودی برنده باشد، عملا شانس تراکتور از بین خواهد رفت. پاختاکور تنها نماینده ازبکستان است که درخواست میزبانی داده و اگر قرار باشد ازبک ها میزبانی را در دست بگیرند، این تنها شانسشان است. البته باید توجه کرد که قوانین سفت و سختی برای کرونا در این کشور حاکم است و همین موضوع احتمال برگزاری بازی در امارات را بیشتر میکند. البته باید توجه کرد که نیروی هوایی عراق هم متقاضی میزبانی است.
گروه سوم؛ استقلال ایران، الاهلی عربستان، الشرطه عراق
نکته جالب این است که هیچ تیمی از قطر در بین تیم های درخواست کننده میزبانی نیست که این موضوع از دو جهت قابل بررسی است؛ اول این که قطری ها قصد میزبانی ندارند. اما این نکته با گفته های مسئولان قطری و همچنین کنفدراسیون فوتبال آسیا در تضاد است و به نظر میرسد برداشت دوم صحیح باشد؛ این که ای اف سی قطر را به عنوان میزبان بازی ها در نظر گرفته و حداقل یک گروه را به این کشور خواهد سپرد و نیازی به ثبت نام وجود نداشته است. در این گروه الدحیل قطر هم حضور دارد و نکته جالب این که سه تیم دیگر هم متقاضی شده اند. با حضور یک تیم ایرانی و یک تیم سعودی، شانس هر دو عملا کاهش پیدا میکند و الشرطه عراق به جدی ترین گزینه میزبانی تبدیل میشود. البته به شرطی که دوحه کار را در دست نگیرد.
گروه چهارم؛ فولاد ایران، النصر عربستان
این شاید از جمله گروه هایی باشد که در صورت پیروزی فولاد مقابل العین، میزبانی اش به قطر برسد. در این گروه السد قطر حضور دارد و الوحدات اردن نیز در مرحله گروهی حاضر است. در واقع فولاد نیز با شانس حداقلی پای به این کارزار گذاشته و النصر باید امیدوار باشد که نماینده ایران مقابل العین شکست بخورد تا به عنوان تنها متقاضی، به استقبال ناظران ای اف سی برود.
گروه پنجم؛ پرسپولیس ایران، الوحده امارات
پرسپولیس بیشترین شانس را برای میزبانی مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا در ایران، در اختیار دارد. سرخ ها با تیم های گوای هند، الریان قطر و برنده پلی آف (الوحده امارات - الزورای عراق) هم گروه شده اند و از بین این تیم ها به جز نماینده ایران، فقط الوحده امارات درخواست میزبانی داده و تیمی از عربستان هم در گروه حضور ندارد. به عبارتی اگر الوحده بازی پلی آف را واگذار کند، روی کاغذ هیچ مانعی برای میزبانی پرسپولیس وجود نخواهد داشت. البته باید توجه کرد که قطر به صورت پیش فرض کاندیداست و همچنین امکانات لجستیک ایران در برگزاری متمرکز یک تورنمنت در دوره کرونا، شاید چندان نگاه ناظران را به خود جلب نکند.