کرونا به مسائل آموزش داوران کمک کرد؛
سهرابی: 1000 داور در هفته مشغول به فعالیتاند
رئیس دپارتمان داوری فدراسیون فوتبال اعلام کرد که در طول یک هفته بیش از 1000 داور و ناظر داوری در سطوح مختلف لیگهای فوتبال و فوتسال کار خود را انجام میدهند.
به گزارش "ورزش سه" همزمان با تقابل امروز استقلال و تراکتور، در برنامه اینترنتی «استودیو فوتبال»، علیرضا سهرابی رئیس دپارتمان داوری فدراسیون فوتبال حضور داشت؛ او در میان دو نیمه دیدار امروز، ابتدا به سوالی درباره آمادگی جسمانی داوران پاسخ داد و در اینباره گفت: ما مرتب داوران را رصد میکنیم که آیا تمرین دارند و آمادگی لازم را دارند یا خیر، اما با این حال هفته گذشته جلسهای که کمیته داوران داشتند مقرر شد تا در نیم فصل ما از کلیه داوران کشور به صورت متمرکز (در یک شهر) و یا نیمه متمرکز (در چند شهر) بستگی به شرایطی که وجود داشته باشد، داوران را جمع کنیم و به صورت دستهبندی شده از آنها مجدد تست آمادگی جسمانی بگیریم تا آمادگی آنها را بسنجیم.
وی افزود: به همت سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال، در طول یک هفته 200 مسابقه فوتبال داریم، البته شاید مردم باورشان نشود و فقط بازیهای لیگ برتر را ببینند اما ما در طول هفته بیش از 200 مسابقه را چیدمان داوری میکنیم؛ یعنی از فوتسال بانوان، فوتبال بانوان، لیگ برتر فوتبال آقایان و دستههای پایینتر تا مسابقات ردههای سنی امید و جوانان و ... و حالا هم که از فردا مسابقات جام حذفی آغاز میشود. حساب کنید 200 بازی که بنده گفتم، هر تیمی داوری ما 4 نفر (بازیهای لیگ برتر که با حضور 6 داور انجام میشود) ولی اگر شما فکر کنید 4 داور بعلاوه یک ناظر برای 200 مسابقه، ما در طول هفته داریم برای 1000 نفر در سراسر کشور ابلاغ میزنیم و آنها را برای قضاوت میفرستیم. فوقالعاده کار شلوغی بوده و دوستان زحمت زیادی هم میکشند، به همت مسئولان سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال هم خداقوت و تبریک میگویم. اینکه در شرایط کرونایی در سراسر کشور مردم ما درگیر فوتبال هستند، خود خبر خوبی هست و ما هم در داوری کمک میکنیم و اینکار را پیش میبریم.
رئیس دپارتمان فدراسیون فوتبال درباره برنامههای جهت آموزش به داوران و ناظران داوری هم گفت: ما برای همه ردهها کلاسهای دائمی و مرتب به صورت وبینار برگزار کردیم، که در این زمینه بخش IT فدراسیون و همکاران واحد آموزش کمک زیادی به ما داشتند؛ ما تمامی داوران را تحت آموزش وبیناری قرار دادیم با اینحال با کانالهایی ایجاد کردیم، به صورت دائمی مشغول همکاری با داوران هستیم. در واقع شاید این شرایط برای ما بهتر هم شد، چرا که قبلا به صورت حضوری و دو روزه دوستان را میدیدیم اما الان با شرایطی که کرونا پیش آورده، به صورت لحظهای با دوستان صحنهها را رصد میکنیم و داوران میبینند و به نوعی به صورت مرتب داوران در حال بهروز شدن هستند.
سهرابی درباره کلاسهای داوران جوان و آکادمی هم گفت: از حیث کلاسهای آکادمی کرونا دست ما را بست چرا که برنامههای برای داوران جوان داشتیم که متوقف شد، البته خوشبختانه دبیرکل محترم فدراسیون فوتبال به تازگی اجازه آن را دادند و به استانها ابلاغ شد و آکادمی را برای جوانان راه انداختیم؛ محدودیت اصلی را ما برای ناظران داشتیم برای این 200 بازی که گفتهام، چرا که در واقع آنها با تجربه خود به کمک داوران میروند. آخرین مصوبه ما در اینباره این بود که در مجموع ناظران ما در سطح کشور که حدود 100 نفر هستند، آنها را به دستهبندی 15 نفره تقسیم کنیم تا در شرایط مختلف برای آنها کلاس دو روزه بگذاریم و بتوانیم از نزدیک با آنها کار کنیم تا آنها نیز بتوانند به داوران آموزش لازم را دهند و در مجموع بازدهی بهتری داشته باشیم.
علیرضا سهرابی همچنین در بخش پایانی صحبتهای خود، درباره تدابیر انجام شده برای کلاسهای عملی داوران هم گفت: ما در کلاسهای وبینار چون فیلم داریم و آنها را آنالیز و رصد میکنیم، خوب است اما ما در تمامی استانها، کلاسهای ارتقای داوری هم به راه افتادهایم و در واقع مدرسان ما از مرکزیت ما خارج شدهاند. کلاسهای ما حداقل 15 نفر و حداکثر هم 25 نفری است که با توجه به مجوز فرمانداری هر شهر، آنها برگزار خواهند شد. در واقع اینچنین نیز کلاسهای عملی برگزار میشوند، فکر میکنم هر چه جلوتر برویم، ما بیشتر با شرایط کرونایی وفق پیدا میکنیم و یاد میگیریم چگونه در این شرایط کار خودمان را پیش ببریم.