کاپیتان والیبال زنان ایران زیر ذره بین فدراسیون جهانی
برهانی: هوادار عابدزاده بودم، اما والیبالیست شدم!
سایت فدراسیون جهانی والیبال در گزارشی مفصل به زندگی شخصی و ورزشی کاپیتان تیم ملی والیبال بانوان ایران پرداخته است.
به گزارش "ورزش سه"، «مائده برهانی، دیر به والیبال معرفی شد اما اکنون به عنوان الگوی بسیاری از زنان ورزشکار ایرانی است و آنها را به سوی ورزش سوق میدهد.» این بخش آغازین گزارش فدراسیون جهانی والیبال از کاپیتان تیم ملی والیبال ایران است؛ بازیکنی که در سال های اخیر پیشرفت چشمگیری داشته و حتی توانسته در لیگ ترکیه هم به میدان برود.
سایت فدراسیون جهانی که با سوژه قرار دادن برهانی به پیشرفت والیبال بانوان در ایران اشاره می کند، در ادامه نوشته است:
تیم والیبال مردان ایران خود را به عنوان یکی از قدرتهای مطرح والیبال جهان مطرح کرده است و از آن جهت که اَبَرستارههایی چون سعید معروف و محمد موسوی را معرفی کرده، شهرت یافته است. اکنون زنان والیبالیست ایران راه خود را به سوی موفقیت در والیبال آسیا آغاز کردهاند. مسیر مائده برهانی، طولانی اما رضایتبخش بوده است. وی زمانی کار خود را در این ورزش آغاز کرد که رویای پیروزی در رقابتهای بینالمللی، فقط در حد آرزو بودند و خودش را در والیبال ایران به اثبات رساند.
«همه میدانند که من داخل زمین، یک مبارز هستم. اما بیرون زمین، شوخ طبعام. من داخل زمین پرانرژی، خونسرد و شادمان هستم. همچنین بازیکن بسیار مسئولیتپذیری هستم. سخت کار میکنم و خالصانه بازی میکنم.»
برهانی در ادامه مصاحبه خود با سایت فدراسیون جهانی والیبال گفت: «والیبال اعتمادبهنفس مرا بالا برده است. من، هم پیروزی و هم شکست را تجربه کردهام. تواناییها ذهنی و جسمانیام بالا رفته و مرا به بازیکن قدرتمندتری تبدیل کرده است. اکنون برای دوستانم و خانوادهام نقش یک الگو را پیدا کردهام.»
برهانی از جمله کسانی است که دیر گل کرد؛ وی پس از حضور در ورزش های مختلف، والیبال را در ۱۶ سالگی برگزید.
«زمانی که تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی فوتبال ۱۹۹۸ به میدان رفت، به ورزش علاقهمند شدم. در آن زمان ۱۰ سال داشتم؛ همه ایرانی ها آن مسابقات را دنبال کردند و من هوادار احمدرضا عابدزاده شدم؛ کسی که دروازهبان و کاپیتان مشهوری بود. دیوانه فوتبال بودم اما در مدرسهمان که در شهر اصفهان بود، فوتبال نداشتیم بنابراین من والیبال را انتخاب کردم که ورزش خانوادهام بود و وقتی ۱۶ ساله بودم وارد والیبال شدم.»
قدرت هجومی برهانی، خیلی زود او را به یک قدرت در تیم ملی والیبال زنان ایران بدل کرد. او به عنوان یک بازیکن امتیازآور در رقابتهای قارهای تبدیل شد و این فرصت را برایش فراهم آورد تا مهارتهای خود را در باشگاههای خارجی هم به نمایش بگذارد.
برهانی به همراه گیوه نخستین بانوان والیبال ایران بودند که در باشگاههای خارجی بازی کردند. برهانی گفت: «همه میدانند که زنان مسلمان باید با حجاب بازی کنند. در آغاز، این مشکل بود چرا که لیگی نداشتیم که ما را بپذیرد. اگرچه فدراسیون والیبال بلغارستان درهای خود را به روی زنان ایرانی باز کرد و حضور ما را در این لیگ تایید کرد. در بلغارستان، من با گیوه بازی میکردم؛ تجربه سختی داشتیم اما در مجموع از کار در آنجا لذت بردیم. بلغاریها بسیار تحت تاثیر عملکرد ما قرار گرفته بودند و از این که بانوان ایرانی میتوانند در چنین سطحی بازی کنند، شگفتزده شده بودند.»
به عنوان یک کاپیتان، برهانی به تیم خود کمک کرد تا در رقابتهای قارهای و در سطح جهانی به دنبال رویاهایش برود: «امیدوارم بتوانیم به جمع چهار تیم برتر آسیا راه پیدا کنیم. به عنوان یک بازیکن، دوست دارم در رقابتهای قهرمانی جهان و بازیهای المپیک حضور داشته باشم و در رقابتهای آسیایی به مدال برسم. اگر مربی شوم، دوست دارم مانند لانگ پینگ یکی از بهترین مربیان جهان شوم.»