لالیگا در آستانه از دست دادن دومین ابرستاره
مسی از سرمشق کریستیانو رونالدو رونویسی میکند؟
مارکا در یادداشتی به بررسی شباهتها و تفاوتهای جدایی کریستیانو رونالدو از رئال مادرید و ترک احتمالی بارسلونا توسط لیونل مسی پرداخته.
به گزارش "ورزش سه"، کریستیانو رونالدو و لیونل مسی بدون شک بزرگترین فوتبالیستهای بیش از یک دهه اخیر هستند. هر جا نام یکی از این دو ابرستاره میآید معمولاً ذهنها به رقیب بزرگ او هم معطوف میشود. دو ابرستاره ایی که پانزده سال است چه برای بدست آوردن توپ طلا و چه برای تثبیت موقعیتشان به عنوان بهترین فوتبالیست دنیا به هم در حال مبارزه هستند.
مسی و رونالدو سالها در اسپانیا حضور داشته و در دو سوی نبرد بزرگ ال کلاسیکو به میدان می رفتند. تا اینکه رونالدو با ترک رئال راهی یوونتوس شد. حالا اما درحالیکه احتمال ترک بارسا توسط مسی هم بیش از هر زمان دیگری مطرح شده و ممکن است شاهد پیوستن او به اینتر باشیم بار دیگر احتمال مسابقات رو در روی این دو ابرستاره این بار در لیگ ایتالیا و در دربی موسوم به دربی ایتالیا مطرح شده است.
خروج کریستیانو رونالدو از رئال مادرید و ترک بارسا توسط مسی – اگر چنین اتفاقی بیفتد – شباهتها و تفاوتهایی خواهد داشت.
فضای متفاوت
کریستیانو همیشه احساس می کرد بیشتر از آنچه از رئال مادرید چیزی دریافت کرده باشد چیزهای زیادی به این تیم اضافه کرده. او بارها گفته بود حس میکند کمتر از آنچه سزاوارش است در مادرید قدر می بیند و این شکایتهای او باعث ایجاد شکاف و دودستگی در رختکن رئال شده بود.
برای نمونه در سپتامبر 2012 هواداران رئال در سانتیاگو برنابئو علیه رونالدو سوت زدند تا ناراحتی خود را از او ابراز کنند.
اما مسی درست برعکس چهرهای است که در نوکمپ پرستیده میشود. حتی شکستهای تلخ و بحرانساز بارسلونا در تورین، رم، لیورپول و لیسون هم نتوانسته به جایگاه ممتاز او در این تیم خدشه وارد کند. پس اگر خروج مسی از بارسا اتفاق بیفتد این خروج هیچ ربطی به عدم حمایت کافی از سوی هواداران نخواهد داشت.
شرایط ورزشی
شاید بتوان گفت که مهمترین تفاوت به شرایط عینی فوتبالی برمی گردد. رونالدو زمانی رئال مادرید را ترک کرد که تیم مادریدی و رونالدو در اوج قرار داشتند. آنها کمی قبل در شهر کیف موفق شده بودند با شکست دادن لیورپول قهرمان چمپیونزلیگ شوند و اوضاع در مادرید کاملاً آفتابی بود. لوس بلانکوس در آن سال سومین قهرمانی پیاپی خود در اروپا را بدست آورده و در پنج سال پیش از آن چهار بار قهرمان شده بود.
اما این روزها که احتمال خروج مسی از بارسا وجود دارد بلوگرانا در بدترین شرایط ممکن به سر می برد. بحران اخیر بارسا به مراتب بدتر از شرایطی است که این تیم در سال 2008 تجربه کرده بود. مشکلات اخیر بارسا عمیق تر از آن است که تنها با تغییرات در تیم و خروج و ورود بازیکن اصلاح شود.
اسطورههای تمام عیار
کریستیانو در حالی رئال را ترک کرد که در تاریخ باشگاه تنها آلفردو دی استفانو از وزن و جایگاهی شبیه او برخوردار شده بود. اما مسی در تاریخ بارسا هیچکس را نمی بیند که حتی بتواند به او نزدیک شود.
رونالدو در حالی رئال را ترک کرد که در 438 بازی برای رئال 451 گل به ثمر رسانده بود. مسی تا اینجا برای کاتالانها 634 گل به ثمر رسانده، با این تیم 10 بار فاتح لالیگا شده و از پنج قهرمانی بارسا در اروپا چهار قهرمانی در زمان لئو مسی بدست آمده.
نفوذ بر باشگاه
این یکی از تفاوتهای مهم این دو ابرستاره است. بارسلونا عملاً حول محور مسی میگردد. این وابستگیای است که با گذشت هر سال عمیقتر میشود.
البته رئال مادرید هم از اهمیت کریستیانو رونالدو به خوبی آگاه بود ولی کریستیانو در هیچ زمانی نفوذی بیشتر از آنچه در زمین چمن می گذشت نداشت و نمی توانست روی تصمیمهای مدیریتی و کلان باشگاه تاثیری بگذارد.
خروج توافقی از باشگاه با توافق روسا
مسی تنها در صورتی قادر به ترک بارسا خواهد بود که با بارتومئو رئیس باشگاه به توافق برسد تا بند خروج 700 میلیون یورویی او کاهش داده شود.
درست همانطور که رونالدو در سال 2018 بعد از توافق با پرز و توافق رئیس رئال با رئیس یوونتوس توانست با قراردادی به ارزش 117 میلیون یورو راهی تورین شود.
رابطه با مربی ها
در زمان خروج رونالدو از رئال، او و زیدان موفق شدند رابطه دوستانه خود را حفظ کرده و بدون دلخوری و درگیری از هم جدا شوند.
اما رابطه لیونل مسی با کیکه ستین فاجعهبار بود. مسی با مربی قبلی بارسا ارنستو والورده رابطه خوبی برقرار کرده بود و به هیچ وجه خواهان اخراج او و جانشینی اش با مربی دیگری نبود. حالا مسی باید زیر نظر رونالد کومان کار کند و مشخص نیست نسبت به این سرمربی هلندی چه دیدی دارد.
وزن و تاثیرگذاری در رختکن
مسی در نوکمپ همیشه حرف اول و آخر را می زند. این در حالی است که در بیرون از رختکن معمولاً جرارد پیکه است که بیشتر به عنوان نماینده بازیکنان بارسا صحبت میکند.
کریستیانو هم در رختکن رئال مهره مهمی بود اما به دلیل حضور سرخیو راموس هرگز احساس نکرد که رهبر اصلی تیم است.
لیگ قهرمانان
در اینکه موفقیت در اروپا برای فوتبالیستهای بزرگ مهمترین هدف حرفه ای است هیچ شکی وجود ندارد. کریستیانو با رئال مادرید چهار بار قهرمان چمپیونزلیگ شده ولی در دو تلاش اول خود با پیراهن یوونتوس ناکام مانده.
مسی هم تا اینجا چهار قهرمانی در چمپیونزلیگ را تجربه کرده ولی حالا 9 سال است که نتوانسته جام قهرمانی این رقابتها را بالای سر ببرد.
حالا مسی در 33سالگی باید تصمیم بگیرد که آیا برای فتح دوباره لیگ قهرمانان بارسا برای او تیم مناسبی است یا اینکه او هم باید مثل رقیب بزرگش کریستیانو به دنبال تیم دیگری بگردد؟