جاه طلبی چین برای میزبانی جام جهانی و المپیک (گزارش)
چین با جاه طلبی خود را برای گرفتن میزبانی جام جهانی 2030 و یک المپیک تابستانی آماده میکند.
به گزارش "ورزش سه"، در ماه های اخیر نام چین با ویروس کرونا در هم آمیخته شده و حالا مسئولان این کشور سعی دارند تا با فوتبال خود را به جهان معرفی کنند و این چهره را تغییر دهند. چند روز پیش بود که در گوانژو مسئولان باشگاه اوگراند ورزشگاهی را با طراحی شرکت جنسلر آمریکایی رونمایی کردند که طراحی بیرونی آن شبیه به گل لوتوس بود و نمای داخلی اش به نیوکمپ اسپانیا شباهت داشت و البته تعداد صندلی هایش آن را تبدیل به بزرگترین استادیوم جهان میکرد.
صرف هزینه 1.7 میلیارد دلار برای تیم گوانژو اورگراند که تعداد صندلی استادیوم قبلیاش، حدود نصف این بود، عاقلانه است؟ این پرسشی است که یک روزنامهنگار چینی به نام جی یویانگ به آن پاسخ داده است: من فکر میکنم چی تمایل دارد تا برای جام جهانی میزبان شود و این وضح است. این موضوع به زودی به شکل رسمی مطرح میشود و مسئولان چین طرح های جسورانه بعدی را هم رونمایی میکنند. دو مورد درباره رونمایی از این ورزشگاه وجود دارد، اول این که چین میخواهد افتتاحیه جام جهانی را در یک ورزشگاه طراحی شده به داشته هایش فرهنگی اش برگزار کند و همچنین باشگاه گوانژو اورگراند نیز قصد دارد تا بزرگترین استادیوم باشگاهی جهان را در اختیار داشته باشد؛ بنابراین چنین ورزشگاهی برای هر دو طرف مفید است.
شاید بازهم تردیدهایی درباره درخواست میزبانی چین برای جام جهانی 2030 وجود داشت تا این که 3 روز بعد از رونمایی از استادیوم طرح لوتوس، مسئولان گوانژو اورگراند با معرفی شش طرح از آرشیتکت های معروف جهان، از طرفداران خود خواستند تا به دو طرح برای ساخت دو استادیوم جدید رای بدهند! این نشان میداد که چینی ها قصد دارند برای یک تورنمنت مهم آماده شوند و چه چیزی بالاتر از جام جهانی فوتبال؟
این کشور شرق آسیایی که حالا له قول رونمایی دولتی این کشور در «دوران جدید فوتبالش» قرار دارد، میزبان جام جهانی باشگاه ها نیز بود که البته باتوجه به شیوع ویروس کرونا و فشردگی تورنمنت ها، این بازی ها لغو شدند. همچنین چین میزبان جام ملت های 2023 نیز به شمار میرود اما نکته جالب این است که سه استادیوم جدید شهر گوانژو حتی در جام ملت ها نیز مورد استفاده قرار نخواهند گرفت!
البته ساخت سه استادیوم بزرگ فوتبال، تنها پروژه های چین برای بهبود وضعیت امکانات ورزشی نیست. آن ها که به زعم یکی از خبرنگاران خود، وضعیت خیلی خوبی در ورزشگاه های همگانی ندارند، به زودی از مجموعه ورزشی 33 هزار نفری رونمایی میکنند که مناسب ورزش های مختلف رزمی، دوومیدانی و... است. به نظر میرسد چینی ها تمایل دارند تا بعد از این که میزبانی جام ملت ها، بازی های آسیایی، جام جهانی باشگاه ها و... را تجربه کردند، برای المپیک نیز پا پیش بگذارند.
پروفسور سیمون شادویک مدیر مرکز مطالعات اوراسیا در یک دانشگاه فرانسوی در این باره گفتگویی انجام داده است: چین در حال توسعه و قوی تر شدن از نظر امکانات ورزشی است. طراحی استادیوم جدیدی که آن ها رونمایی کردند، تکان دهنده بود و در همه جای دنیا از آن صحبت میشود. آن ها در تلاش هستند تا حداقل در ظاهر این درک را به مردم جهان برسانند که هرچیزی که دنیا میخواهد، آن ها نیز میخواهند.