پرسپولیس تخفیف 5 میلیارد تومانی را نخواست
پشت پرده جلسات برانکو با سفیر ایران در کرواسی
پرسپولیس در روزهای مذاکره با برانکو شاید با نزدیک شدن به شرایط این مربی می توانست با هزینه و خسارت کمتری از پرونده خارج شود.
به گزارش "ورزش سه" پرسپولیسی ها در حالی باید به برانکو ایوانکوویچ یک میلیون و پنجاه هزار یورو به اضافه سود این پول بپردازند که به فکر بردن پرونده به دادگاه عالی ورزش (CAS) هستند و این به معنای انجام هزینه های جدیدتری هم هست که در صورت شکست در این دادگاه نیز سنگینی بدهی مالی آن ها افزایش پیدا خواهد کرد.
روزنامه ایران ورزشی در یکی از آخرین شماره هایش درباره ماجرای پرونده برانکوایوانکوویچ و پرسپولیس گزارشی منتشر کرد و در این رابطه نوشت:" داستان طلب برانکو از پرسپولیس سرنوشت جالبی دارد. ماهها انصاریفرد، مدیر وقت باشگاه پرسپولیس میگفت میخواهد این مسأله را با گرفتن تخفیفی قابل توجه از برانکو فیصله دهد که البته موفق نبود. بعد از آن گفته شد برانکو در مقطعی پیشنهاد تخفیف را پذیرفته بوده و انصاریفرد این مهلت تاریخی را با اعلام عددی پایینتر از دست داده است. در این میان پای سفیر ایران در کرواسی هم به میان آمد. برانکو دوبار با ایشان ملاقات کرد و بعد از این دو جلسه گفته شد برانکو با طرف ایرانی کنار میآید. اما واقعیت این است که برانکو به سفیر ایران در کرواسی اطلاعات درستی نداده بود و رقم طلبش از پرسپولیس را چیزی نزدیک به دوبرابر رقم واقعی طلبش از این باشگاه اعلام کرده بود. او به سفیر ایران در کرواسی گفته بود 50درصد طلبش را میبخشد اما این در واقع همان مبلغی میشد که از پرسپولیس طلب داشت. برانکو میخواست از 2میلیون یوروی ادعایی خودش ۵۰درصد را ببخشد! مسألهای که طبیعتاً مورد قبول باشگاه پرسپولیس نبود.
این ماجرا را مهدی خواجه وند، مدیر حقوقی باشگاه پرسپولیس بدون اینکه به اعداد اعلامشده در سطور بالا اشاره کند، تأیید میکند. خواجه وند که در آخرین روزهای سال گذشته از سمتش استعفا کرده بود با رد این استعفا به کارش برگشته و در مورد طلب برانکو توضیح میدهد: «من برای مذاکره به کرواسی رفتم اما مشکل اینجا بود که با آقای برانکو اختلاف عددی داشتیم و ایشان مدعی بود عدد مدنظر ایشان باید پایه مذاکره باشد و این با عددی که باشگاه در نظر داشت اختلاف داشت. در واقع عددی که ایشان اعلام میکرد عددی نبود که باشگاه فکر میکرد. ما هم اعلام کردیم تخفیف را بر اساس طلب واقعی ایشان میخواهیم.»
خواجوند به عدد مدنظر برانکو اشارهای نمیکند و به ما میگوید عدد مدنظر او یک مقدار بیشتر از عدد مورد تأیید باشگاه بوده اما وقتی میگوییم ظاهراً این «یک مقدار» خیلی بیشتر از یک مقدار بوده با خنده این مسأله را تأیید میکند.»
رضا چلنگر مترجم برانکوایوانکوویچ و یکی از نزدیکان ایرانی این مربی اما این موضوع را در گفت و گو با ورزش سه رد می کند:" تعجب می کنم که چنین چیزی می گویند. اصلا اینطوری نیست؛ پرسپولیسی ها اگر با شرایط برانکو کنار می آمدند می توانستند پول به مراتب کمتری به او بپردازند."
چلنگر ماجرا را طور دیگری توضیح می دهد:" در چند مرحله مذاکره اتفاقات متفاوتی رخ داده است. پرسپولیسی ها به دنبال مذاکره با برانکو بودند و وکلای هر دو با هم دیدار کردند اما پرسپولیسی ها به وکیل برانکو می گویند ما فقط یک برگ رضایتنامه به او خواهیم داد."
اما ماجرای دیدار با سفیر کرواسی نیز از سوی مترجم و دوست برانکو روایت دیگری دارد به طوری که چلنگر می گوید در حالی که بعد از بررسی کلیه مسایل در دیدار با سفیر وقتی به مبلغ 920 هزار یورو می رسند پرسپولیسی ها می گویند 50 درصد تخفیف می خواهند به اضافه اینکه مابقی را در 48 قسط یا چیزی در این حدود پرداخت می کنند:" این به نوعی زدن زیر مذاکره محسوب می شود."
با تمام این اوصاف به نظر می رسد باشگاه پرسپولیس پای یک میز پرچالش و سخت نشسته است. از طرفی آن ها پول زیادی ندارند و از طرف دیگر برای بردن پرونده به استیناف و دادگاه عالی ورزش نیز باید هزینه کنند. آن ها برای دادرسی 20 هزار فرانک سوئیس داده اند و باید 40 هزارفرانک دیگر هم بدهند تا پرونده به (CAS) برود و آن وقت باید بعد از دفاع در دادگاه در انتظار اعلام رای دادگاه بمانند. سابقه نشان داده که باشگاه های ایرانی درپرونده های بین المللی به پیروزی نمی رسند و همیشه خسارت ها چند برابر می شود. شاید پرسپولیس می توانست با کمی انعطاف و نزدیک شدن به پیشنهاد برانکوایوانکوویچ با حدود همان نهصد هزار دلار ماجرا را تمام کند اما آن ها الان در شرایطی هستند که ممکن است علاوه بر یک میلیون و پنجاه هزار یورو و 5 درصد سود دیرکردش ، 40 هزاردلار دیگر نیز برای بردن پرونده به دادگاه عالی ورزش به علاوه هزینه های جانبی دیگر را مجبور شوند که پرداخت کنند.
این به معنای پرداخت بیش از دویست هزاردلار هزینه اضافه به علاوه دردسرها و استرس های زیادی که همراه خواهد داشت.
در اینجا واقعا این سوال پیش می آید که این موضوع چه زمانی قرار است برای فوتبال ایران و باشگاه هایش درس و تجربه شود. معمولا شکست باعث تجربه و موفقیت در آینده می شود اما در فوتبال ایران شکست هیچوقت پل رسیدن به پیروزی نیست.