تابلو ورود ممنوع کماکان روبروی بازنشستهها
از جلسه شبههناک تا کار خطرناک فدراسیون در فیفا
معاون وزیر ورزش باز هم یادآور نکات مهمی در خصوص انتخابات فدراسیون فوتبال شد. موضوعاتی مثل ممنوعیت حضور بازنشستهها و جلسه پر ابهام هیئت رییسه.
به گزارش “ورزش سه” مهدی علینژاد، معاون وزیر ورزش بی شک از زمانی که به عنوان جانشین محمدرضا داورزنی انتخاب شده به مراتب نقش پر رنگتری نسبت به مسعود سلطانیفر داشته است.
از حل موضوع میزبانی تیمهای ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا گرفته تا انتخابات فدراسیونهای دو و میدانی و جانبازان و معلولین. اما او در این مدت نکات مهمی هم در خصوص انتخابات فدراسیون فوتبال اعلام کرده که بسیار قابل توجه است.
روز گذشته سرپرست دبیرکلی فدراسیون فوتبال سرانجام به صورت رسمی اعلام کرد که انتخابات ریاست به تعویق افتاده است. موضوعی که با اصرار فیفا رخ داد؛ فدراسیون جهانی فوتبال نسبت به اساسنامه فدراسیون فوتبال ایران ایرادات زیادی گرفت و تا اصلاح آن اجازه برگزاری انتخابات را نمیدهد.
علینژاد که ظهر امروز در برنامه تلویزیونی شرکت کرده بود، در این خصوص گفت: فرآیند برگزاری انتخابات پس از رفتن تاج آغاز شد. کارهای خوبی صورت گرفت تا اینکه فیفا نامه زد و گفت که اساسنامه ایران مورد تایید نیست. آنها اشکالات را مطرح کردند و از ما خواستند تا رفع آنها، انتخابات را برگزار نکنیم. در نامه دوم فیفا به موضوع جدیدی اشاره شد و آن هم این بود که نسخه فارسی و انگلیسی با هم مغایرت دارد. ما نمیدانیم که فدراسیون چه نسخهای به فیفا ارسال کرده است و ملاک ما نسخه فارسی خودمان بود. این موضوع خطرناک است. چند روز پیش هم هیئت رییسه جلسه ای داشت و اعلام کرد که مجمع را برگزار نمی کند. درمورد این جلسه، مصوبات و امضای اعضا شبهاتی وجود دارد.
دو نکته بسیار مهم در صحبتهای علینژاد وجود دارد. اولین نکته مربوط به تفاوت نسخه انگلیسی و فارسی اساسنامه ارسالی به فیفاست که معاون وزیر امری خطرناک آن را میداند. چرا که ممکن است فیفا آن را به مثابه دور زدن صریح قانون بداند و فوتبال ایران به تعلیق نزدیک شود.
دومین نکته مهم هم شبههناک بودن جلسه هیئت رییسه است. چرا که محمود شیعی یکی از اعضای هیئت رییسه به علت بازنشستگی کنار رفته و حضورش در جلسات غیر قانونی است. از طرف دیگر مهدی تاج و علی کفاشیان نیز در جلسات حضور پیدا نمیکنند. هدایت ممبینی نیز در این جلسههای سرنوشتساز غایب بوده؛ در نتیجه هیئت رییسه از رسمیت میافتد. به همین دلیل است که علینژاد از لفظ شبهه استفاده میکند.
وی در ادامه نکاتی در مورد مقبولیت فدراسیون حال حاضر از نظر فیفا و همچنین اصلاح اساسنامه به زبان آورد و گفت: کمیتههای مختلف اهمیت زیادی در فدراسیون دارد و با شرایطی که ما داریم آنها مورد تایید فیفا نیست. تلاش میکنیم تا با دقت و با نگاه به قوانین فیفا جلو برویم. سوال دیگر من این است که اصلاح اساسنامه با چه فرآیندی باید برگزار شود؟ میگویند دولتها باید با فدراسیون همراهی داشته باشند و برعکس، اما دخالتی نباید صورت بگیرد. دخالت یعنی اینکه وزیر ورزش شخصاً رئیس فدراسیون را انتخاب یا برکنار کند. با تمام این صحبتها سوال من این است که چرا وقتی اینفانتینو به ایران آمد با رئیس جمهور و وزیر ورزش دیدار کرد؟
پیش از این نیز عنوان شده بود بازنشستهها در پست ریاست و نواب اول تا سوم نمیتوانند شرکت کنند. موضوعی که مانع از حضور حیدر بهاروند و محمود اسلامیان در انتخابات میشد. با این حال سرپرست فدراسیون چند روز قبل اعلام کرد که بازنشستهها در پست نایب رییسی میتوانند حضور داشته باشند که علینژاد باز هم آن را رد کرد.
معاون قهرمانی وزارت ورزش در این خصوص میگوید: موضوع بازنشستگی یک قانون است. اگر انتخابات فدراسیون برگزار میشد قطعاً بازنشستهها نمیتوانستند در انتخابات حاضر باشند. این قانون برای کل کشور است. رئیس شامل این قانون میشود و برای نواب رئیس اختلاف نظر وجود داشت که سازمان بازرسی اعلام کرد 3 نایب رئیس هم شغل محسوب شده و شامل این قانون میشوند. سازمان بازرسی بخشی از قوه قضائیه است و در همه جهان این قوه به موضوعات مختلف ورود میکند و برای مثال شاهد بودیم که برخی از بزرگان فیفا به دلیل تخلفاتی که داشتند بازداشت شدند.