کد خبر : 1670104 | 04 اسفند 1398 ساعت 14:43 | 44.5K بازدید | 0 دیدگاه

پاسخ حقوقی به یک ابهام ورزشی

آیا استوکس می تواند کرونا را بهانه کند؟

گفته می شود آنتونی استوکس مهاجم ایرلندی پرسپولیس به بهانه شیوع ویروس کرونا هنوز به ایران نیامده و به دنبال فسخ قرارداد خود است.

آیا استوکس می تواند کرونا را بهانه کند؟

به گزارش" ورزش سه" این بازیکن که با یک مرخصی یک روزه رفته بود هنوز به ایران بازنگشته و طی روزهای گذشته گفته شده که او به بهانه شیوع ویروس کرونا ممکن است که دیگر برنگردد. در این ارتباط از منظر حقوقی نگاهی داریم به اینکه آیا این بازیکن می تواند به این بهانه از ادامه همکاری با پرسپولیس سرباز بزند:


یکی از شرایطی که در روابط کارگر-کارفرمایی (مانند رابطه بازیکن و باشگاه) می تواند مورد استناد قرار بگیرد تا با اعمال آن یکی از طرفین انجام تعهدات قراردادی خود را متوقف نماید، استناد به وجود قوه قهریه یا فورس ماژور که معمول ترین آن ها امور طبیعی شامل طوفان، گردباد و زلزله هستند.


در حال حاضر یکی از بحث هایی که در جامعه ورزشی وجود دارد، آن است که آیا بازیکنان به خصوص بازیکنان خارجی حاضر در لیگ فوتبال ایران میتوانند به علت شیوع ویروس کرونا، با استناد به وجود شرایط فورس ماژور از انجام تعهدات قراردادی خود امتناع نمایند؟


در ابتدا باید گفت که پاسخ کلی و روشنی به این موضوع وجود ندارد، چرا که موارد مهمی از جمله نحوه نگارش بند قراردادی در خصوص شرایط فورس ماژور تعیین کننده بوده و در مرحله بعد، در صورت بروز اختلاف مشخص نیست که داوران رسیدگی کننده در مراجع حل اختلاف چه تفسیری راجع به این مفهوم داشته باشند.


اما برای کمک به روشن تر شدن این موضوع، نگاهی می اندازیم به یکی از آرای دیوان داوری ورزش که در خصوص شرایط اعمال فورس ماژور، مواردی مطرح شده است.


در پرونده  2015/A/3909 رسیدگی شده در دیوان داوری ورزش، دیوان در خصوص فورس ماژور این گونه بیان نموده است:


"مفهوم حقوقی فورس ماژور در جاهای مختلف و به صورت بین المللی پذیرفته شده است و در حقوق سوئیس قابل اعمال و معتبر تلقی میشود.

 

همچین در رسیدگی های دیوان داوری امری تثبیت شده است. به طور خاص طبق رویه دیوان داوری، فورس ماژور دلالت دارد بر وجود یک مانع عینی (و نه ذهنی)، خارج از اختیار شخص متعهد، غیر قابل پیش بینی، که امکان مقاومت (یا خودداری) از آن وجود ندارد و انجام تعهد را غیر ممکن میکند.

 

با این وجود، رویه دیوان داوری تاکید دارد که وجود فورس ماژور به صورت محدود یا مضیق تفسیر میشود."


حال تفسیر این موضوع که آیا شیوع ویروس کرونا تمامی این شرایط را دارا است یا خیر، موضوعی است تفسیری و قابل بحث.


نویسنده: امیر ارسلان اسکندری

دیدگاه‌ها