بقیه باشگاه ها هم بگویند از کجا پول آورده اند؛
طاهری:پول معلمان؟همه اسناد پرسپولیس شفاف است
مدیرعامل پیشین پرسپولیس درباره برخی ابهامات پیرامون کمک های حسین هدایتی و پست اخیر امیر قلعه نویی صحبت کرد.
به گزارش "ورزش سه"، صبح امروز امیر قلعه نویی پستی درباره اتفاقات کنفرانس خبری شهر مشهد منتشر کرد و در آن ضمن تاکید بر قربانی شدن سپاهان و وارد شدن برخی نقدهای غیر منصفانه علیه او، طعنه ای به حسین هدایتی و پرسپولیس زد و به خورده شدن حق فرهنگیان و معلمان و استفاده از رانت حکومتی در راه قهرمانی یک تیم سخن گفت.
در این راستا علی اکبر طاهری مدیر عامل باشگاه پرسپولیس در دوره ای که صحبت از کمک های هدایتی مطرح شده بود، به "ورزش سه" گفت: از نظر من این بحث باید حول و حوش باشگاه باشد و با توجه به مستنداتی که وجود دارد، باشگاه می تواند شفاف سازی کند. من هم می گویم اما انشاالله باشگاه مستند اینها را بگوید.
او افزود: وقتی ما آمدیم هیچ پول و کمکی نبود. با توجه به پتانسیل هواداران و شبیه به همه جای دنیا، قراردادی با اسپانسر بستیم تا بر محور هواداران حرکت کنیم. آنها یک قرارداد تجاری بستند و از همراه اول یک سرشماره گرفتند که هر کسی می خواهد، کمک کند.
متاسفانه در یکی از برنامه های تلویزیون اطلاعات غلط دادند اما من در شبهای فوتبالی و در سایت آنتن مستند گزارش مالی باشگاه را دادم که چقدر کمک مالی مردمی گرفتیم و چقدر از اشخاص. سال اول حدود 2 درصد از اشخاص بود و بقیه از سایر منابع و کمک های مردمی داوطلبانه. همه مشارکت ها مستند می شد و اپراتور برمی داشت. حتی بخشی از این هواداران خصوصی، از طریق اسپانسر گفتند تبلیغ شرکت ما را پشت پیراهن بزن که این محل هم یک دعوا شد بین ما و اسپانسر. یک ریال ما پول نگرفتیم و دعوای حقوقی با اسپانسر هم در باشگاه هست. همین هم پایه ای در دادگاه طارمی شد که از طریق اسپانسر پول به بازیکن دادید اما من گفتم و نشان دادم که هیچ پولی نگرفتیم.
باید اخلاق حرفه ای را رعایت کنیم. متاسفانه در فوتبال کمتر می بینیم این اتفاق بیفتد. ما این افراد را حتی نمی گذاشتیم به بخش های مرکزی باشگاه راه پیدا کنند و نمی خواستیم نزدیک به بچه ها باشند. اخیرا هم می بینیم برخی مربیان بزرگ اخلاق حرفه ای را رعایت نمی کنند. ضمن اینکه من همه را ارجاع می دهم به صحبت های قبلی و اسناد و صورت های مالی باشگاه پرسپولیس. هر باشگاهی کاملا معلوم است پولش از کجا آمده است. باشگاه های بزرگ، صورت های مالی خود را بدهند. بگویند که چقدر خرج تیم هایشان شده است. معلوم است از یک جایی پول می آید دیگر. تبلیغات مگر چقدر است؟ حق پخش هم که نداریم. اتفاقا صنعتی ها از محل فروششان پول می گیرند و به تیم های ورزشی می دهند. ما کلا شفاف بودیم. در پرسپولیس مدلی اجرا کردیم از مردم با رضایت پول دریافت کردیم اما صنعتی ها طبیعتا از فروش کالاهایشان پول می گیرند. وگرنه این عدم توازن را چطور جبران کرده اند؟
مدیر عامل پیشین پرسپولیس ادامه داد: اساس و پایه درآمد ما همین کمک های مردمی بود. ما یک ریال از دولت نگرفتیم و صورت های مالی ما گواه عرایض بنده است. ضمن اینکه صحبت های من در رسانه ها هم مستند وجود دارد. به دوستان برنامه شبهای فوتبالی گفتم روی سایت ها هم بگذارید تا همه ببینند. ما هیچ چیز پنهانی نداریم. ما بازرس و حسابرس قانونی داریم و بخش های نظارتی حساب های ما را کنترل می کنند.
او افزود: هر کسی در هر جایی باید اخلاقا فکر و ذهنش احترام به آن پیراهن و جایگاه باشد. باید احترام بگذاریم در هر جایی که کار می کنیم. بگذاریم قشنگی فوتبال را همه لمس کنند. این صحبت ها در شان مملکت ما نیست.
طاهری در مورد قراردادهایی که اخیرا در فوتبال ایران دردسر ساز شده و تجربیات خودش در این زمینه گفت: من سال اول عضو هیئت مدیره بودم و سال دوم مسئولیت اجرایی گرفتم. در انشای قراردادها ضعف داریم. کار خوبی با بخش حقوقی انجام دادیم. کار مقایسه تطبیقی با سایر قراردادهای دیگر کشورها و پاراگراف به پاراگراف همه را اصلاح کردیم. فقط برای اینکه باشگاه محور کارمان باشد. طبیعتا اگر این چیزها رعایت شود، منافع باشگاه حفظ می شود. ضمن اینکه طرف مقابل شما هم باید محترم شمرده شود. او هم یک آدم حرفه ای است که آمده کار کند و کسب درآمد کند. قطعا او هم اختیاراتی دارد. این یک رابطه دو طرفه است. جایی که در بحث باشگاه باید خیلی دقت شود، این است که باشگاه منافعش از بین نرود. این نادیده گرفته شده است. بی توجهی به این قضیه باعث اتفاقاتی می شود و جریاناتی ساخته می شود که کارفرما مسلوب الاختیار می شود. این خیلی بد است و طبیعتا اداره امور کار برای باشگاه یا فدراسیون را سخت می کند. باید توجه بخش حقوقی بیشتر شود. این کار تیمی است و نمی شود یک نفر همه کارها را به دست بگیرد.
طاهری افزود: ما در پرسپولیس فنداسیونی درست کرده بودیم برای ایجاد محتوا، اعم از تلویزیون و بخش های هواداری. متاسفانه کم توجهی شد و تمام آنها از بین رفته است. اگر بها می دادند، وضعیت بهتر از این بود.