سابقه لژیونر شدن و زبان، شرط اول حضور در کادرفنی تیم ملی
چرا امامیفر دستیار ویلموتس شد؟
انتخاب علیرضا امامی فر به عنوان دومین دستیار ایرانی مارک ویلموتس در تیم ملی واکنش های زیادی به همراه داشته؛ این مربی خودش گفته که تسلط به زبان فرانسوی و حضورش در فوتبال بلژیک در انتخابش موثر بوده است.
به گزارش "ورزشسه"، اگرچه مسئولان فدراسیون فوتبال به طور رسمی حضور علیرضا امامی فر در کادرفنی تیم ملی فوتبال را تایید نکرده اند اما از رفت و آمدهای این مربی به فدراسیون طی روزهای گذشته مشخص بود که خبری در راه است و می شد همکاری اش با یکی از تیم های ملی را حدس زد. حالا همانطور که خود امامی فر هم تایید کرده او به عنوان یکی از اعضای کادرفنی تیم ملی کارش را شروع خواهد کرد.
نکته مثبت درباره امامی فر این است که او 3 سال در دوران بازی خود در فوتبال بلژیک و تیم رویال شارلروا توپ زده است. این ملی پوش سابق که حد فاصل سالهای 1998 تا 2000 در 35 مسابقه پیراهن تیم ملی را برتن کرده به واسطه حضورش در بلژیک به زبان فرانسوی مسلط است و به همین خاطر می تواند ارتباط خوبی با ویلموتس برقرار کند. او البته در دوران مربیگری نیز سوابق زیادی دارد؛ سرمربیگری در تیم های برق شیراز و پارسه تهران و مربیگری در تیم های پرسپولیس، خونه به خونه بابل، نفت تهران و سپیدرود رشت را تجربه کرده است.
حضور امامی فر در کادرفنی تیم ملی با گذشت حدود دو هفته از بازی با سوریه و کره جنوبی نشان میدهد که ویلموتس برای انتخاب دستیارانش عجله ای ندارد و می خواهد با بررسی همه جوانب افراد مورد اعتمادش را پیدا کند. او که به مسئولان فدراسیون فوتبال قول داده 4 دستیار ایرانی را انتخاب کند، فعلا دو نفر از آنها را برگزیده و باید دید دو گزینه ایرانی دیگر چه کسانی هستند.
از سوی دیگر لورن اسپینوزی به عنوان مربی دروازه بان ها، کوین مینی به عنوان مربی بدنساز و مانو فریرا به عنوان مربی در کنار ویلموتس حضور خواهند داشت تا کادرفنی تیم ملی ایران با حضور دو تا سه نفر دیگر تکمیل شود.
نکته قابل توجه درباره کادرفنی ویلموتس در تیم ملی شلوغ نبودن آن است. در زمان حضور کارلوس کیروش یکی از مسائل آزاردهنده تیم ملی حضور دستیاران پرتعداد در تمرینات و اردوها بود. کی روش نقش های متعددی را در کادرفنی تیم ملی تعیین کرده بود که این مساله انتقادهای زیادی را در پی داشت. از این رو با جدایی کی روش مسئولان فدراسیون فوتبال برای اینکه اتفاقات قبلی با مربی پرتغالی تکرار نشود، بندهایی در قرارداد ویلموتس گنجاندند که برای او محدودیت هایی ایجاد می کرد. کادرفنی خلوت و استفاده از مربیان ایرانی یکی از شروط فدراسیون برای ویلموتس بود که حالا به نظر می رسد اجرایی نیز شده است.
بی تردید حضور دو لژیونر فوتبال ایران که زبان آلمانی و فرانسوی را بلد هستند، نیز نقش قابل توجهی در تیم ویلموتس خواهند داشت. هرچقدر کی روش به مربیان ایرانی بهای چندانی نمی داد، ویلموتس تاکنون نشان داده این کار را انجام می دهد. در اردوی قبلی نیز نقش وحید هاشمیان بسیار پررنگ بود و در بسیاری از مسائل با این مربی هماهنگی های زیادی انجام می داد.
اگرچه انتخاب امامی فر واکنش هایی نیز به همراه داشته اما او خودش در این خصوص توضیح داده است. امامی فر به میزان گفته: «با توجه به ۳ سال حضورم در فوتبال بلژیک و آشنایی با زبان فرانسوی میتوانم ارتباط بهتری با سرمربی بلژیکی تیم ملی داشته باشم و شاید یکی از دلایل اینکه من برای کادر فنی انتخاب شدم حضورم در فوتبال بلژیک بوده است.»
حال باید دید دو دستیار ایرانی دیگر ویلموتس چه زمانی انتخاب خواهند شد اما چیزی که مشخص است مربی بلژیکی به موضوع سابقه بازی در فوتبال اروپا بسیار اهمیت می دهدو شاید دستیار بعدی او نیز از بین لژیونرهای سابق فوتبال ایران انتخاب شود.