آمار جالب و البته خیرکننده
استقلال با 200 پاس کمتر الهلال را برد
استقلال در شرایطی موفق شد الهلال را با نتیجه دو بر یک در دوحه شکست دهد که تعداد پاس های موفق این تیم در جریان 90 دقیقه بازی و شاید هم بیشتر 187 پاس بود. یعنی کمتر از 200 پاس!
به گزارش "ورزش سه"، مجموع پاس های استقلال در این بازی 263 پاس بود در حالی که تعداد پاس های رد و بدل شده بین بازیکنان الهلال 537 پاس بود که از این تعداد 464 پاس موفق ثبت شده است. با نگاهی به این آمار متوجه می شوید تعداد پاس های تیم بازنده بیش از دو برابر نسبت به تیم برنده بوده است.
برتری استقلال در برابر الهلال یک بار دیگر ثابت کرد میزان مالکیت توپ و میدان و هم چنین تعداد پاس ها نقش تاثیرگذاری در رسیدن به پیروزی ندارد. این تازه ترین دستاورد پژوهشگران فیفا است. آنها بعد از جام جهانی 2018 این موضوع را به خوبی و با ارایه مدارک مستند ثابت کردند. در فینال جام جهانی 2018 هم این طور بود. میزان مالکیت توپ و میدان از سوی فرانسه و هم چنین تعداد پاس های این تیم به مراتب کمتر از تیم کرواسی بود اما در نهایت این شاگردان دیدیه دشان بودند که با یک نتیجه خوب و قاطع فاتح بزرگ ترین جام فوتبال یعنی جام جهانی شدند.
گروه آنالیزورهای فیفا می گویند مهمتر از در اختیار داشتن مالکیت توپ و هم چنین تعداد پاس های بالا ایجاد موقعیت و بهره مندی از موقعیت ها است. کما اینکه در جام جهانی 2018 دیدیم اسپانیا به عنوان تیمی که تعداد پاس های زیادی می داد به موفقیتی دست نیافت و به نظر می رسد موقع آن رسیده که باورها در مورد فوتبال تغییر کند. در بازی استقلال – الهلال هم این چنین بود. تیم الهلال بیشتر توپ و میدان را در اختیار داشت و بیشتر پاس داد اما استقلال هوشمندانه و منطقی بازی کرد و در نهایت پیروز میدان لقب گرفت.
تعداد پاس های زیاد که به تیکی تاکا مشهور شده ابتدا از سوی تیم بارسا به نمایش گذاشته شد. اما این فوتبال به دلیل بهره گیری از بازیکن خلاق و غیر قابل پیش بینی به نام مسی ره به جاهای زیادی برد. تیم هایی که به دنبال تقلید از سبک بازی بارسا بر آمدند از آنجایی که بیشتر پاس های آنها جلوی بازیکنان حریف رد و بدل می شده موفقیتی برای آنها به همراه نداشت.
آنالیزورهای فیفا تاکید می کنند خیلی از تیم ها به جای اینکه برای تعداد پاس های زیاد توان بگذارند توان و هوش خود را صرف ایجاد موقعیت روی دروازه حریف می کنند و اینکه چگونه از موقعیت ها بهره ببرند. طبیعی است تیمی که می تواند یک موقعیت را با تعداد پاس های کمتری ایجاد کند از دادن پاس های زیاد خودداری کند. ضمن اینکه گردش توپ زیاد به حریف اجازه ساماندهی می دهد.
جالب اینکه در بازی استقلال – الهلال تیم حریف در 67.8 درصد از زمان بازی صاحب توپ و میدان بود. به واقع در دو سوم از زمان بازی توپ و میدان برای الهلالی ها بود اما همان طور که دیدید استقلال به خوبی بازی را اداره کرد و در نهایت با نتیجه دو بر یک پیروز شد تا به یک پیروزی شیرین و دلچسب دست یابد. البته استقلال در بازی با الدحیل هم در ایجاد موقعیت تیم موفقی بود اما به دلیل عدم استفاده از موقعیت ها در نهایت نتیجه را واگذار کرد. نکته ای که در بازی با الهلال نقطه قوت استقلال بود.