فرامرزیان: از سال آینده به ریال پاداش می دهیم، نه سکه
قهرمانان منتظر نباشند؛ اهدای سکهها در سال ۹۸!
معاون مالی وزارت ورزش از احتمال بالای اهدای پاداش مدال آوران بازی های آسیایی ۲۰۱۸ در سال ۹۸ خبر داد!
به گزارش "ورزش سه"، شاید روزی که ستاد عالی بازی های آسیایی با حضور وزیر ورزش و رییس کمیته ملی المپیک میزان پاداش به مدال آوران بازی های آسیایی و پاراآسیایی را تعیین می کرد، نمی دانست سکه بهار آزادی تا بعد از این مسابقات به قیمت چند برابری می رسد.
در آن جلسه برای مدال آوران طلا ۱۶۰ سکه، برای نقره ای ها ۸۰ سکه و برای مدال آوران برنز ۴۰ سکه بهار آزادی پاداش در نظر گرفته شد. این اعداد برای قهرمانان رشتههای تیمی بهترتیب، 80، 40 و 20 سکه است.
افزایش قیمت سکه در ماههای اخیر باعث شده اعتبار ریالی این جوایز به چند برابر برسد. در واقع اگر ۱۶۰ سکه با قیمت ۲ میلیون تومان برای یکی از مدال آوران طلایی با بودجه ۳۲۰ میلیونی تامین می شد، الان با قیمتی حدود ۴ میلیون تومان برای هر سکه، وزارت ورزش باید ۶۴۰ تومان برای همان یک مدال آور طلایی هزینه کند.
شاید اگر مسئولان پیش بینی چنین اتفاقی را می کردند، جوایز ریالی برای قهرمانان در نظر می گرفتند و قول سکه نمی دادند.
ورزشکاران ایرانی در بازی های آسیایی ۲۰ مدال طلا، ۲۰ نقره و ۲۲ برنز کسب کردند و تعداد مدال ها در بازی های پاراآسیایی به مراتب بیشتر است. از سوی دیگر مدال آوران مسابقات جهانی و آسیایی هم هر ساله طبق آیین نامه پاداش می گیرند. طبق پیش بینی صورت گرفته وزارت ورزش در مجموع در سال ۹۷ زیر بار پرداخت ۲۵ هزار سکه خواهد رفت که با قیمت فعلی کار را برای مسئولان دشوار و حتی غیرممکن می کند.
در همین راستا با معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت ورزش تماس گرفتیم تا شرایط را جویا شویم. ژاله فرامرزیان در این باره به "ورزش سه" می گوید: «معمولا در پایان هر سال مراسم تجلیل از قهرمانان برگزار می شود که تا چند سال قبل این مراسم با تاخیر روبه رو بود؛ اما ما سعی کردیم به موقع آن را انجام دهیم. برای امسال هم به خاطر افزایش قیمت سکه و برگزاری بازی های آسیایی باید پیش بینی های لازم صورت بگیرد و تقاضای اعتبار کنیم.»
وی همچنین می افزاید: «در صورتی که با این اعتبار درخواست شده، موافقت شود، می توانیم مراسم تجلیل از قهرمانان را برگزار کنیم. درباره پرداخت پاداش های ورزشکاران برای بازی های آسیایی قول دادیم و باید به آن عمل کنیم. البته از سال های آینده با توجه به اینکه قیمت سکه ممکن است هر روز تغییر کند، باید تصمیمات جدیدی بگیریم. در واقع باید پرداخت پاداش به قهرمانان از حالت اهدای سکه خارج شود و جوایز ریالی تعیین شود. البته درباره مسابقات امسال همانطور که قول دادیم، باید سکه بدهیم.»
معاون مالی وزارت ورزش در پاسخ به این سوال که قهرمانان روی این سکه ها حساب باز کردند و می خواهند بدانند چه زمانی به دستشان می رسد، اینطور توضیح داد: «این اعتبار از بودجه وزارت ورزش تامین می شود؛ اما ما باید موافقت نامه سازمان برنامه و بودجه را بگیریم. در ضمن با توجه به افزایش قیمت سکه باید این اعتبار را در بودجه سال آینده پیش بینی کنیم. بعید است بتوانیم امسال این پاداش ها را به دست قهرمانان برسانیم.»
با توجه به صحبت های معاون وزارت ورزش به نظر می رسد برخلاف دوره های گذشته که پاداش مدال آوران المپیک و بازی های آسیایی چند ماه بعد از پایان این بازی ها به دست ورزشکاران می رسید، این بار ممکن است این اتفاق تا مرز یک سال هم طول بکشد. پس مدال آوران ایران در بازی های آسیایی و پاراآسیایی فعلا نمی توانند روی سکه های خود حساب باز کنند.