واقعیت هایی از خشن ترین بازی سال در اهواز
شعله های خشم و آتش قومیت گرایی
راننده های شرکتهای مسافرتی اهواز تمایل چندانی به حمل و نقل بازیکنان تیمهای پرطرفدار بخصوص پرسپولیسیها ندارند چراکه ممکن است خسارتی غیرقابل جبران به وسیله نقلیه آنها وارد شود.
به گزارش "ورزش سه"، هنوز دقایقی از حضور پرسپولیسی ها نمی گذشت که سنگی بزرگ شیشه اتوبوس حامل پرسپولیسی ها را ترک داد. این درست لحظه ای بود که علی علیپور آقای گل فصل گذشته لیگ مشغول کنار زدن پرده مقابل شیشه بود اما ناگهان صدای مهیبی از برخورد یک سنگ با شیشه بلند شد و شیشه را ترک داد. پرسپولیسی ها با این حمله ناموفق مسیرشان را به سمت هتل کج کردند و در شرایطی که دو بازیکن این تیم استوری هایی از شکستن شیشه اتوبوس روی اینستاگرامشان آپلود کردند در تماسی با مسئولان پرسپولیس به آنها گفته شد که این خبر را تکذیب کنند تا فردا در ورزشگاه جو آرام باشد.
اما در حالی که مصطفی قنبرپور سرپرست پرسپولیس به توصیه موضوع حمله به شیشه اتوبوس پرسپولیس را تکذیب کرد فردا وضع بدتر از چیزی بود که انتظار می رفت. در هفته گذشته یک کلیپ چند ثانیه ای و احتمالا صداگذاری شده از حمله هواداران پرسپولیس به تماشاگران فولاد در ورزشگاه آزادی روی یکی، دو کانال جنجالی در تلگرام رفته بود که علنا مخاطبان خود را دعوت به خشونت و مقابله به مثل می کرد.
وقتی درباره این کلیپ تحقیق می کنیم به نتیجه خاصی نمی رسیم. عباس اسماعیل بیگی لیدر پرسپولیس شایعه توهین قومیتی به هواداران فولاد را رد می کند و با اشاره به رابطه خوب بین لیدرهای پرسپولیس و فولاد می گوید هرگز این اتفاق در ورزشگاه آزادی رخ نداده است. از سوی دیگر لیدر باشگاه فولاد هم با تایید حرف های اسماعیل بیگی می گوید درگیری هایی در پایان بازی رخ داد اما آنچه که شعار قومیتی عنوان شده است هرگز علیه هواداران فولاد بر زبان هواداران پرسپولیس جاری نشده است.
از دیروز گمانه زنی هایی در مورد اصالت این فیلم و صدای آن منتشر شده و یکی، دو کانال پرسپولیسی کشف کرده اند که صدای این ویدئو مربوط به بازی ایران و قطر است. اگرچه عباس اسماعیل بیگی لیدر پرسپولیسی ها این صدا را به بازی پرسپولیس مقابل الوصل (یا الجزیره) ربط می دهد. اما در شرایطی که پرسپولیسی ها و البته فولادی ها فرصت داشتند تا آغاز بازی پرسپولیس با اطلاع رسانی به موقع آتش خشم را فروبنشاند اوضاع مطابق میل کسانی پیش رفت که این کلیپ را منتشر کرده بودند و زمانی که بازیکنان وارد ورزشگاه شدند متوجه شدند که اوضاع از چه قرار است.
مسعود نریموسی گزارشگر شبکه خوزستان درباره تماشاگرانی که در ورزشگاه اقدام به آشوبگری، پرتاب سنگ، آتش زدن پرچم و شعارهای قومیتی کرده بودند می گوید این ها هوادار نبودند و کاری به استقلال خوزستان یا پرسپولیس نداشتند بلکه فقط برای انجام مقاصد خود به ورزشگاه آمده بودند. این ادعایی که چندان هم بی راه به نظر نمی رسد چراکه یکی از بازیکنان پرسپولیس در این باره می گوید ما در شهرهای دیگر هم فحش خورده ایم اما علی الوصول وقتی بازی گرم می شد یا موقعیت هایی روی دروازه ها پیش می آمد هواداران آن تیم ها حواسشان را معطوف به بازی می کردند اما آنهایی که در ورزشگاه غدیر حضور داشتند کوچکترین توجهی به اتفاقات رخ داده در زمین نداشتند و فقط کار خودشان را می کردند.
بعد از وقفه های ابتدای مسابقه بر اثر پرتاب سنگ و جو ناامنی که در ورزشگاه به نظر می رسید از سعید فتاحی مسئول سازمان لیگ خواسته شد تا اقدام به تعطیلی بازی بدهد اما او در کنار زمین خطاب به مسئولان پرسپولیس گفته است که با وجود میل قلبی این کار را نخواهد کرد چراکه ممکن است تعطیلی این بازی عواقب بدتری داشته باشد. از تصاویری که در ورزشگاه غدیر منتشر شده عجیب ترین لحظه صحنه ای است که یک کودک معصوم و بی گناه که در هنگامه درگیری ها پیراهنش را از تنش کنده اند دور از پدری که با او به ورزشگاه آمده به دست یگان ویژه سپرده شده تا به جای امن تری برود. یگان ویژه که دیروز روز سختی را در ورزشگاه غدیر پشت سر گذاشت در ابتدا تلاش زیادی برای عدم درگیری انجام داد اما با شدت گرفتن شعارها و خشونت افرادی که در ورزشگاه حضور داشتند این مساله شرایط حادتری به خود گرفت.
از ویدئویی که از مابین هواداران منتشر شده کاملا مشخص است که افرادی که در ورزشگاه رهبری حرکات خشونت طلبانه را برعهده دارند با هدف دیگری در ورزشگاه حاضرند و البته بهانه آنها نیز همان ویدئوهای دقایق پایانی پرسپولیس ـ فولاد است که باید در مورد آن تحقیق بیشتری کرد و البته از هواداران فولاد خواست که اگر ویدئوهای بیشتر و دقیق تری برای انتشار دارند آن را به دست افراد ذیصلاح برسانند. جالب اینکه دیروز و بعد از اتفاقات تلخ غدیر بازیکنان پرسپولیس مشکل را متوجه لیدر تیم کردند تا فیلم مربوط به اتفاقات بازی فولاد اصالت پیدا کند!
در نهایت و در شرایطی که کشور در شرایط خاصی به سر می برد بروز اتفاقاتی از این دست ضربه ای کاری بر پیکر فوتبال ایران خواهد بود که با وجود همه کاستی ها با جمعیت هواداری نسبتا پرتعدادش همواره تنور خود را گرم نگه داشته است. به نظر می رسد وقت آن رسیده که فدراسیون فوتبال، باشگاه ها، مدیران و ستاره ها به فکر یک اقدام عاجل برای رفع مشکلاتی از این دست در ورزشگاه ها باشند. به نظر می رسد خشکاندن ریشه هواداری به عنوان یک هدف اصلی باید تبدیل به نهضتی شود که ثمره اش نجات سکوها از مسائلی باشد که حتی ممکن است به تعطیلی فوتبال بیانجامند.
حمید ابراهیمی