قوانین خاص مربی پرتغالی علیه فوتبال ایران
همراه با تناقضهای عجیب کیروش در لیست تیم ملی
سرمربی تیم ملی در آخرین صحبتهای خود پیش از ترک ایران به مقصد ترکیه توجیهات خود در خصوص عدم دعوت دو ستاره مورد بحث این روزهای لیست تیم ملی را اعلام کرده است.
به گزارش "ورزش سه"، عدم دعوت از سیدجلال حسینی و وریا غفوری از دو تیم پرسپولیس و استقلال به محلی برای انتقاد از سرمربی تیم ملی تبدیل شده که در گروه دوم جام جهانی روسیه با تیمهای مراکش، اسپانیا و پرتغال جدال خواهد داشت.
سیدجلال حسینی که از عناصر تاثیرگذار خط دفاعی پرسپولیس برای دستیابی به عنوان قهرمانی بود در کنار وریا غفوری به عنوان آمادهترین بازیکن استقلال در فصل هفدهم همچنان ترند اخبار داخلی ایران محسوب میشوند و انتقادات به سمت کارلوس کیروش بابت عدم حضور انها در روسیه وجود دارد.
با این حال سرمربی تیم ملی امروز در توجیه عدم دعوت این دو بازیکن صحبتهای عجیبی را مطرح کرده است. کیروش با اعلام اینکه وینفرد شفر نباید از حذف نام وریا غفوری شوکه شود در حالی که او را در پست وینگر راست به کار گرفت به توجیه این اتفاق پرداخته است. او با اعلام این موضوع که به وریا غفوری هم گفته بود که به دنبال مدافع راست بوده و به این بازیکن هم تاکید داشته تا باید در تیم باشگاهی خود در این پست به کار گرفته شود.
کیروش در شرایطی از تغییر پست به عنوان یکی از دلایل خط خوردن بازیکنان آمادهی لیگ صحبت به میان آورده است که در ترکیب و لیست کنونی تیم ملی نیز پر از تناقض در خصوص این توجیه اوست. کافی است یکبار این لیست را با هم مرور کنیم:
پژمان منتظری در تیم باشگاهی فصل را در پست دفاع میانی شروع کرد و در چند دیدار پایانی فصل به دفاع راست رفت. هر چند کی روش در جام جهانی قبلی نیز از این بازیکن در پست دفاع راست به کار گرفت و اینبار هم در جام جهانی روسیه قصد دارد چنین تدبیری را در نظر بگیرد.
رامین رضاییان هم بحث در خصوص او زیاد است. مدافعی که مدتها توسط برانکو ایوانکوویچ نیمکت نشین بود و عضوی ثابت از تیم ملی در بازیها و لیست آن محسوب میشد. بازیکنی که در سیستم تیمش در اوستنده بلژیک در دو پست مدافع و وینگر راست به میدان رفت و البته بدون توجه به این موضوع به عنوان مدافع به اردوی تیم ملی در جام جهانی روسیه دعوت شده است.
روزبه چشمی نیز به تناوب در پستهای دفاع میانی و هافبک دفاعی به میدان رفته و خواسته سرمربی باشگاهیاش را برآورده کرده است. او در تیم ملی قرار است در پست دفاع میانی به کار گرفته شود.
اصلیترین گزینه و باورنکردنی آن را میتوان علی قلی زاده مثال زد؛ وینگر چپ تکنیکی سایپا که یکی از برترین بازیکنان ترکیب علی دایی و نارنجیپوشان بود و اکنون در تیم ملی و بعد از یک نمایش مقابل ازبکستان به عنوان مدافع چپ قرار است به کار گرفته شود.
احسان حاج صفی نیز چنین شرایطی دارد، او نیز در تیم سپاهان و بعد از آن پانیونیوس و المپیاکوس یونان در پست دفاع چپ و وینگر چپ به کار گرفته شد و قرار است در جام جهانی و در غیاب سعید عزت اللهی محروم در پست هافبک دفاعی به کار گرفته شود.
مهدی طارمی که دو فصل را با آقای گلی در فوتبال ایران پشت سر گذاشت و بعد از آن در قطر و تیم الغرافه نیز در پست مهاجم یکی از برترین گلزنان این تیم محسوب میشد در پست وینگر برای تیم کیروش طی یک سال و اندی اخیر به میدان رفته است.
کریم انصاریفرد نیز در زمان حضورش در فوتبال ایران با حضور در نوک پیکان تیمهای پرسپولیس، سایپا و تراکتورسازی عنوان آقای گلی را نیز جشن گرفت. او در پانیونیوس و اکنون در المپیاکوس در راس خط حمله به کار گرفته شد و مدعی اصلی آقای گلی تا هفته پایانی نیز بود اما در ترکیب تیم ملی در پست وینگر به میدان رفت و خواهد رفت. با تمام این اوصاف به نظر میرسد بحث مربوط به بکارگیری بازیکنان در پستی که سرمربی تیم ملی در نظر دارد تنها باید از سوی مربیان لیگ برتر ایران صورت گیرد و او قادر به تحکیم این موضوع به مربیان تیمهای خارجی که لژیونرهای ایرانی را در اختیار دارند نیست.
کی روش در بخش دیگری از صحبتهایش عنوان کرده ذهنهای بیمار از یک جبهه خاص به او همیشه منتقد هستند. در اینکه برخی از منتقدین کیروش به جهت مخالفت با شخص خود او انتقاداتی را در بهترین و بدترین شرایط مطرح میکنند شکی نیست، اما آیا دلیل خواستن بابت دعوت اشکان دژاگه مربوط به ذهن های بیمار است؟ دژاگه در یکی دو سال اخیر تعداد بازیهایی که انجام داده به اندازه انگشتان یک دست هم نمیرسد. او در حالی با تیم ما به روسیه خواهد رفت که بیش از دو ماه است که مصدوم بوده و پا به توپ نشده است. آقای کی روش حق بدهید بابت دعوت چنین بازیکنی که دست بر قضا 30 سال را هم رده کرده و میتوانست با دلیلی شبیه به دلیل خط خوردن سید جلال جایش به یک بازیکن جوان بدهد منتقد باشیم. اگر اینطور است پس علیرضا حقیقی را هم دعوت می کردید. او که دست بر قضا تیم هم داشت و چند ماه قبل در تیم سوئدی اسکیلستونا خوش درخشید و جزو سه دروازهبان برتر این لیگ شد و تازه سن و سالش هم چندان زیاد نیست و تجربه جام جهانی را هم دارد.
اما حرف آخر. خط خوردن 5 بازیکن از سرخابی های پایتخت این شائبه را به وجود آورده که سرمربی تیم ملی میخواست به نوعی از تیمهایی که در لیگ قهرمانان بودند و نفراتشان را ندادند انتقام بگیرد. این ادعای بزرگی است که سرمربی تیم ملی میتواند با پاسخ دادن به آن خیلی از ظن و گمانها را بر طرف کند. باشگاه ها 12 روز بازیکنان خود را بیشتر در اختیار داشتند تا نتیجه زحمات یک سالهشان را ببینند. مدیران این باشگاهها مانند رئیس فدراسیون برای یک مدت چهارساله خیالشان بابت پستشان راحت نیست و مجبور هستند در تمام جبههها با قدرت ظاهر شوند و از آن طرف به سرمربی تیم خود فشار بیاورند. پس این دلیل خوبی برای مقابله به مثل با آنها نیست. خصوصا اینکه مربیان باشگاهها نیز طی هر روز و بدون سود بردن از مرخصیهای طولانی مدت با حضور مداوم در تمرینات پاسخگوی پرسشها و خواستههای هواداران و اصحاب رسانه بودهاند و در صفحات شخصی به آن پاسخ ندادند.