کد خبر : 1481926 | 28 آذر 1396 ساعت 13:19 | 35.2K بازدید | 0 دیدگاه

یک پوئن گادوین برای عادل فردوسی پور

اخیرا کلیدواژه ای بدیع از سوی عادل فردوسی پور در نود تکرار می شود.

یک پوئن گادوین برای عادل فردوسی پور

به گزارش "ورزش سه"، در کنار مباحث فوتبال، نمی توان نقش و تاثیر برنامه پرمخاطب نود و ادبیات مجری محبوب آن را در فرهنگ سازی جامعه نادیده گرفت.


اینکه این برنامه تا چه حد در شناسایی نحوه صحیح مناظرات موفق عمل کرده، موضوع بحث ما نیست. اما چون اخیرا کلیدواژه ای بدیع از سوی عادل فردوسی پور در نود تکرار می شود، نیاز است توضیحاتی در باره آن داده شود: "گوبلس"


همه ما از جنایات هیتلر و نقش شخصیت هایی چون گوبلس در تبلیغات آلمان نازی آگاه هستیم. شدت خشونت ها در دوران رایش سوم، چنان در حافظه جمعی ملل نقش بسته که هنوز هم نسل های پس از جنگ جهانی دوم تمایل زیادی به استفاده از نمادهای آن سیستم جهت کوبیدن عقاید مخالفان خود دارند.        


سال هاست قانونی به نام قانون گادوین سایه خود را بر روی بحث ها در شبکه های اجتماعی انداخته است. قانون گادوین که به نام قاعده قیاس های نازی گادوین نیز شناخته می شود، توسط مایک گادوین در سال 1990 مطرح شد. طبق این قانون، با طولانی شدن یک بحث آنلاین، احتمال مقایسه شامل نازیسم یا هیتلر به سمت "1" میل می کند.


طبق تحقیقات گادوین زمان ورود این قیاس به گفتگو، زمان آغاز شکست مناظره و به انحراف کشیده شدن موضوع اصلی است. با شیوع اینترنت و گسترش فوروم و بحث ها در فضای مجازی، این قانون تبدیل به موضوع طنز مشترکین شد به نحوی که هر جایی که یکی از طرف ها اقدام به چنین مقایسه ای کند، کاربران یک پوئن گادوین به قیاس کننده می دهند.


در سال های اخیر، پوئن و قانون گادوین در غرب آنچنان مردمی شده که از سال ۲۰۱۲ میلادی راه به فرهنگ لغات آکسفورد یافته است و روز به روز کارشناسان یا مقامات رسمی با ملاحظات بیشتر و جدی تری با این مقوله برخورد می کنند تا مبادا از سوی مخاطبان پوئن گادوین بگیرند. چه رسد به مجری یک برنامه که خود یک سوی مناظره است.

دیدگاه‌ها