کد خبر : 1391519 | 10 بهمن 1395 ساعت 14:09 | 17.7K بازدید | 0 دیدگاه

قانون جدید ترامپ چه تاثیری بر ورزش جهان می‌گذارد

سایت خبری نیویورک‌تایمز گزارشی درباره تاثیر قانون منع ورود مسلمان 7 کشور به آمریکا بر ورزش منتشر کرد. بسیاری از مسوولان ورزش به قانون جدید واکنش نشان داده‌اند و اظهار امیدواری کرده‌اند که مشکلی برای ورود ورزشکاران به آمریکا پیش نیاید.

قانون جدید ترامپ چه تاثیری بر ورزش جهان می‌گذارد

به گزارش "ورزش سه" و به نقل از ایسنا، در این گزارش آمده است: قانون جدید ترامپ برای ایجاد ممنوعیت ورود اتباع 7 کشور مسلمان به آمریکا می‌تواند تاثیر زیادی بر ورزش بین‌المللی داشته باشد و مهم‌ترین تاثیری که می‌توان به آن اشاره کرد خدشه‌دار شدن رابطه خوب ایران و آمریکا در مسابقه‌های کشتی است. به علاوه لس‌آنجس که قصد دارد میزبان المپیک 2024 شود، آمریکا برای میزبانی جام جهانی فوتبال 2026 نیز نامزد می‌شود که همه این‌ها تحت تاثیر قانون جدید ترامپ قرار می‌گیرند.

 

روز شنبه بعد از تصویب قانون جدید مسوولان ورزش در تکاپو بودند تا دریابند آیا ورزشکاران نیز مشمول ممنوعیت ورود به آمریکا می‌شوند یا خیر. این مساله در 90 روز آینده مشکل‌ساز خواهد بود.

 

پاتریک سنداسکی، سخنگوی کمیته المپیک آمریکا در این‌باره اعلام کرد: ما در حال حاضر تلاش می‌کنیم تا قوانین جدید را بفهمیم. به علاوه ما در تلاش هستیم تا دریابیم در صورتی که قانون شامل ورزشکاران می‌شود چگونه شرایط را مدیریت کنیم. ما می‌دانیم که مسوولان از جنبش المپیک حمایت می‌کنند و با ما همکاری می‌کنند تا بتوانیم میزبانی‌ها را بگیریم و مسابقاتی را برگزار کنیم. انتقادها به ترامپ در بین مسوولان ورزش نیز مشاهده شده است. ریچارد پترکین، یکی از اعضای IOC روز شنبه درباره قانون جدید گفت که بسیار ناراحت کننده است. هم‌چنین او اعلام کرد که آمریکا برای بسیاری از ورزشکاران مکان مناسبی برای تمرین است. او در این باره افزود: بسیاری از ورزشکاران کشور من، سن‌لویسا به آمریکا می‌روند تا تمرین کنند. درست است که ما جزو کشورهای ممنوع‌الورود هستیم اما اگر بودیم امیدها و آرزوهای‌مان تحت تاثیر قرار می‌گرفت.

 

به نظر می‌رسد تاثیر مستقیم این قانون ابتدا در ورزش کشتی مشاهده خواهد شد زیرا ایران در بین کشورهای ممنوع حضور دارد. در حالی که این کشور در ورزش کشتی با آمریکا در ارتباط است. روز شنبه ایران نیز اعلام کرد که احتمال دارد از ورود آمریکایی‌ها به این کشور جلوگیری شود.

 

این در حالی است که کشتی‌گیران تیم کشتی آزاد آمریکا به زودی برای مسابقه‌های جام جهانی به ایران می‌روند.

 

استیو فراستر، یکی از مسوولان کشتی آمریکا در این باره اعلام کرد که رییس فدراسیون کشتی ایران با مسوولان دولت ایران دیدار می‌کند تا مشکلی برای آمریکایی‌ها به وجود نیاید.

 

استیو فراستر در این‌باره گفت: ما نگرانی‌هایی داریم و می‌ترسیم که دولت ایران به ما ویزا ندهند. اگر این طور شود هیچ آمریکایی نمی‌تواند در مسابقه‌ها شرکت کند.

 

ورزش باعث نزدیکی بسیاری کشورها در سال‌های اخیر شده است؛ کشورهای ایران، آمریکا، روسیه و کوبا در سال 2013 با هم متحد شدند تا ورزش کشتی را در المپیک نگه دارند. در ایران از مسوولان آمریکایی به گرمی استقبال شد و کشتی‌گیران ایران نیز به راحتی در آمریکا چندین بار مسابقه دادند. احتمال دارد کشتی‌گیران ایرانی در ماه‌های می و ژوئن به آمریکا دعوت شوند. با این وجود با قانون جدید مشخص نیست که آن‌ها بتوانند به صورت معمول ویزا بگیرند.

 

در سال 2014، کریستیانا کلی، نماینده کشتی آمریکا یکی از معدود زنانی بود که توانست در استادیوم ایران برای تماشای مسابقه‌های کشتی حضور پیدا کنند. او روز شنبه اعلام کرد که از تصمیم ترامپ بسیار ناراحت است. او در این‌باره افزود: فکر می‌کنم رییس‌جمهور جدید ما هیچ ایده‌ای درباره این که ورزش و تبادل فرهنگی چه کاری برای کشور ما و امنیت مردم ما می‌کند ندارد. ممنوعیت ورود اتباع 7 کشور مسلمان در زمانی ایجاد شد که لس‌آنجلس قصد گرفتن میزبانی المپیک 2024 را دارد و در ماه سپتامبر میزبان مشخص می‌شود.

 

دیوید والچینسکی، یکی از اعضای کمیسیون فرهنگی IOC اعلام کرده بود که انتخاب ترامپ به عنوان رییس‌جمهور، نامزدی لس‌آنجلس برای میزبانی المپیک 2024 را تحت تاثیر قرار می‌دهد زیرا ترامپ ضد مسلمان، ضد زن و ضد لاتین شناخته شده است.

 

واچنسکی بعد از تصویب قانون جدید  گفت که شرایط برای آمریکا بدتر شده است.

 

واچنسکی بعد از انتخاب ترامپ به عنوان رییس جمهور در جلسه IOC در لوزان خطاب به آمریکایی‌ها گفت: کشورتان چه مشکلی پیدا کرد؟

 

آمریکا قصد دارد میزبانی‌های دیگری هم‌چون میزبانی جام جهانی 2026 را نیز بگیرد. رییس فدراسیون فوتبال آمریکا اعلام کرده است که ریاست جمهوری ترامپ ممکن است بر نامزدی آمریکا تاثیر بگذارد به خصوص اگر میزبانی با همکاری آمریکا و مکزیک گرفته شود.

 

او در این باره افزود: انتخاب ترامپ ما را برای نامزدی ناامید نمی‌کند؛ اما برای ما حتما مشکل ایجاد می‌کند.

 

هنوز سوالاتی درباره امکان سفر ورزشکاران به آمریکا وجود دارد. دو ورزشکار NBA، تون مارکر و لواول دنگ در سودان به دنیا آمده‌اند. دنگ که در لس‌آنجلس لیکرز بازی می‌کند 17 سال است که در آمریکاست. او شهروند بریتانیایی است.

 

NBA هم‌چنین هر ساله یک کمپ بدون مرز برگزار می‌کند. این کمپ سال گذشته در حالی برگزار شد که امیررضا شاه روش، بازیکن ایرانی 25 ساله در این کمپ شرکت کرد.

 

لیگ فوتبال آمریکا نیز دارای دو بازیکن است که اصلیت آن‌ها جزو کشورهای ممنوع است. استیو بیت‌آشور که برای تیم ایران بازی کرده است و جاستین مرام که اصلیتی عراقی دارد.

 

مسوولان لیگ در حال بررسی هستند که برای این بازیکنان چه مشکلی ایجاد می‌شود. محمد فرح بریتانیایی نیز اصلیت سومالیایی دارد. خانواده او در آمریکا زندگی می‌کنند. مشخص نیست که فرح اجازه ورود به آمریکا را کسب می‌کند یا خیر.

 

عبدی عبدالرحمان، دونده ماراتن المپیکی که 4 بار برای آمریکا به المپیک رفته است در سومالی به دنیا آمده. مسابقه ماراتن نیویورک در سال 2016، سه دونده ایرانی و 9 دونده سوری و یک دونده اصلی سودان داشت.

 

کریس ویلر، سخنگوی دوی جاده نیویورک نیز درباره قانون جدید اعلام کرد: ما همیشه تلاش می‌کنیم که بهترین را در ورزش ارائه دهیم و مهم نیست که ورزشکاران از کدام کشورها هستند.

 

جکی بروک دویل، سخنگوی فدراسیون جهانی دوومیدانی درباره شرایط جدید گفت: ما باید بفهمیم که قوانین جدید آمریکا چه مشکلاتی ایجاد می‌کند و باید مطمئن شویم که تاثیر سویی بر ورزش نخواهد داشت.

 

قرار است که مسابقه‌های قهرمانی جهان دوومیدانی 2021 در یوجین آمریکا برگزار شود.

 

فیل اندرو، دبیر اجرایی فدراسیون وزنه‌برداری آمریکا نیز اعلام کرد مسوولان درصدد هستند تا بفهمند قانون جدید ترامپ چه تاثیری بر مسابقه‌های قهرمانی جهان در آمریکا خواهد گذاشت. این مسابقه‌ها سال آینده در آمریکا برگزار می‌شود و تیم ایران نیز باید در آن شرکت کند.

 

اندرو در این باره گفت: ما فکر می‌کنیم که سیاست و ورزش باید جدا باشند. ما امیدواریم که بتوانیم به گرمی از ورزشکاران این 7 کشور برگزار شود.

دیدگاه‌ها