کد خبر : 1354704 | 12 شهریور 1395 ساعت 11:37 | 29.5K بازدید | 0 دیدگاه

این روزها کمتر مسئولان کمیته ملی المپیک را می‌بینیم

سجادی: مقابل قطر برخی رفتارها غیرحرفه‌ای بود

معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش حواشی پیش آمده در بازی تیم‌های ملی فوتبال ایران و قطر را مورد نکوهش قرار داد.

سجادی: مقابل قطر برخی رفتارها غیرحرفه‌ای بود

به گزارش "ورزش سه" و به نقل از تسنیم،  نصرالله سجادی در مورد پیروزی 2 برصفر تیم‌ ملی فوتبال کشورمان مقابل قطر اظهار داشت: با انجام این بازی رقابت‌های مقدماتی جام جهانی برای ما آغاز شد. راهی طولانی نزدیک به یک ساله در پیش داریم. این بازی‌های اول حساسیت ویژه‌ای دارد و تیم خودش را پیدا می‌کند. نتیجه بازی با قطر به نفع ما بود که خیلی خوشحال شدیم اما در مورد حواشی پیش آمده باید دقت شود چون می‌تواند مشکلاتی برای فوتبال و ورزش ما در پی داشته باشد. برخی رفتارها غیرحرفه‌ای بود و نباید تکرار شود.

 

وی با اشاره به حضور جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در تمرین تیم ملی فوتبال افزود: از جهانگیری دعوت شد که تشریف بیاورند و خودشان هم علاقه‌مند بودند. با توجه به حساسیت بازی‌های جام جهانی حضور ایشان در تمرینات تیم ملی نشانه اهمیت تیم برای دولت بود و تأثیر مستقیم روی اعضای تیم و کادر فنی داشت. آقای جهانگیری در طول تمرین با بازیکنان صحبت کردند.

 

معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش در پاسخ به این سوال که آیا قول و وعده‌هایی درباره مسائل مالی به تیم داده شد، تصریح کرد: درباره کمبودهای مالی صحبت‌هایی شد و قول تأمین بودجه به تیم داده شده است.

 

سجادی درباره شانس صعود تیم ملی ایران به جام جهانی نیز گفت: ما در گروه سختی قرار داریم. 4 تیم نزدیک به هم هستند و همه آنها می‌توانند با برنامه‌ریزی خوب صعود کنند. به نظر می‌رسد که کار ما برای صعود از دوره قبل سخت‌تر است، البته تیم ما ویژگی‌های خاصی دارد از جمله اینکه بازیکنان ما جوان هستند و انگیزه زیادی دارند که این یک امتیاز مثبت است و دیشب تا آخرین لحظه این موضوع را شاهد بودیم.

 

وی در باره ارزیابی عملکرد کاروان ایران در المپیک 2016 ریو تأکید کرد: حضور ما در این دوره از رقابت‌ها باید از جهات مختلف بررسی شود. عملکرد ما را می‌توان در مقایسه با دوره‌های قبل از نظر عملکرد انفرادی و نیز مدیریتی ارزیابی کرد. از فدراسیون‌ها درخواست شده گزارش عملکرد خود را ارائه کنند و 17 شهریور در اولین جلسه آنها اولین گزارش‌های خود را ارائه خواهند کرد. به غیر از این گزارش‌ها ارزیابی‌هایی هم صورت خواهد گرفت تا مشکلات و نقاط ضعف برطرف شود.

 

معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش افزود: ما 68 سال و در 16 دوره المپیک حضور داشته‌ایم و در طول این 68 سال به جز دوره قبل که یک استثنا بود، امسال از نظر تعداد و مرغوبیت مدال دومین نتیجه برتر ما بود البته ما در این دوره مشکلاتی هم داشتیم و اگر برخی اعمال نفوذها صورت نمی‌گرفت می‌توانستیم مدال‌های بیشتری بگیریم. در هر صورت اتفاقاتی که در این دوره رخ داد برای ما تجربه‌ای برای آینده شد.

 

سجادی در ادامه در باره عملکرد کلی کاروان ایران در المپیک 2016 خاطرنشان کرد: در مجموع نتیجه خوب بوده و با توجه به شرایط و محدودیت‌ها و در مقایسه با سایر کشورها باید به این موضوع هم توجه کرد که در کسب نتایج موارد مختلفی تأثیرگذار هستند. ما در این المپیک از نظر مرغوبیت مدال بد نبودیم. همه کشورها مدال‌های‌شان را در یک یا چند رشته خاص نمی‌گیرند و باید همه جهات را دید من می‌گویم نباید دنبال چیزی باشیم که ثابت کنیم.

 

وی که میهمان برنامه تلویزیونی ورزش و مردم بود، ادامه داد: اگرچه نباید تنها من بگویم که از عملکرد ایران در المپیک راضی هستم یا نه و کلیت وزارت ورزش باید این نظر را بدهد اما شخصاً از عملکرد کاروان ایران راضی بودم، هر چند این رضایت فقط شامل کل کاروان می‌شود اما وقتی تک به تک رشته‌ها را بررسی کنیم، می‌گویم که نه راضی نبودم. در برخی رشته‌ها مثل تکواندو انتظار مدال داشتیم و حتی بعضی رشته‌ها که انتظار مدال نداشتیم باید بهتر عمل می‌کردند. در همین راستا دوچرخه‌سواری اصلا خوب عمل نکرد. ما با عنوان وزارت ورزش و دولت هرچه که لازم بوده در اختیار فدراسیون‌ها گذاشته‌ایم و در ادامه روسای فدراسیون‌ها و کادرهای فنی نیز توضیحات‌شان را ارائه دهند.

 

سجادی با اشاره به این موضوع که کدام فدراسیون‌ها بهترین عملکرد را در المپیک 2016 داشته‌اند، گفت: کشتی و وزنه‌برداری نتایج خیلی خوبی کسب کردند که این را همه هم می‌دانند. کشتی 5 مدال کسب کرده است. باید سوابق را نگاه کرد. حتی کشتی فرنگی هم خوب عمل کرد. به جز المپیک 2012 لندن که استثنا است، کشتی فرنگی ما از سال 1948 تا 2008 فقط دو مدال داشته است. دنبال دفاع از شخص خاصی نیستم و قطعا مسائل و مشکلاتی بوده که باید رفع شود.

 

معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش ادامه داد: کشتی آزاد در قیاس با فرنگی خیلی موفق‌تر بوده اما برای ما مجموعه فدراسیون کشتی ملاک است که خوب عمل کرده و حتی فرنگی نیز با کسب دو مدال عملکرد قابل قبولی داشته است. خادم 6 سال است که سرمربی تیم آزاد بوده و با این تیم کار کرده است اما بنا در مقطعی با این تیم بود و بعد جدا شد و دوباره به جمع فرنگی کاران پیوست. می‌خواهم بگویم باید همه جوانب را دید. مثلا من در جلسه‌ای که با تکواندویی‌ها داشتم از آنها پرسیدم با توجه به اینکه در یک سال اخیر رنک بالایی داشته‌اند چرا نتیجه نگرفتند؟ آنها به من گفتند که هیچ کدام از تکواندوکاران دنیا که رنک اول را داشتند، نتوانستند در المپیک روی سکو بروند. این دلیل البته از نظر من قابل قبول نیست و دلیل نمی‌شود چون آنها نتیجه نگرفته‌اند ما هم این طور باشیم.

 

سجادی در واکنش به این موضوع که ورزش ایران فقط به گرفتن سهمیه رضایت می‌دهد و در مسابقات اصلی عملکرد خوبی ندارد، گفت: این مسئله باید به صورت جدی بررسی شود. به نظر من عملکرد دوچرخه‌سواری در المپیک خوب نبوده است. باید ارزیابی‌های لازم صورت بگیرد و بعد از آن می‌توانیم نتیجه‌گیری بهتری داشته باشیم. کسب سهمیه یک موضوع است و خوب ظاهر شدن در مسابقات موضوعی دیگر. برای ناکامی‌ها ممکن است دلایل بسیاری وجود داشته باشد اما ما در برخی رشته‌ها نمی‌توانیم انتظار زیادی داشته باشیم. به عنوان مثال در تیراندازی، از خانم الهه احمدی با آن رقابت‌های فشرده‌ای که وجود داشت نمی‌توان انتظار زیادی برای کسب مدال داشت.

 

وی درباره اتفاقاتی که برای مهماندوست رخ داد نیز گفت: در محیط ورزش ما باید اخلاق را رعایت کنیم.

 

معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش در ادامه خاطر نشان کرد: گزارش‌های فدراسیون‌ها در المپیک را دریافت کرده و می‌کنیم و با همه آنها چه فدراسیون‌های موفق و چه فدراسیون‌هایی که عملکرد خوبی نداشتند، جلسه خواهیم داشت.

 

سجادی در مورد پاداش ورزشکاران در المپیک و نفراتی مثل عابدینی و فغانی، خاطرنشان کرد: عابدینی قرار شد پاداشی به او تعلق بگیرد اما در مورد فغانی خبر ندارم. شاید فدراسیون فوتبال قصد تقدیر از او را داشته باشد. در مجموع می‌خواهم بگویم وقتی برای پاداش‌ها ملاک تعیین می‌کنیم باید بر همان اساس پیش برویم و احساساتی نشویم. ما جوایز خیلی خوبی برای ورزشکاران در نظر گرفته‌ایم و من بررسی کرده‌ و دیده‌ام که پاداش‌های ما حتی بالاتر از برخی کشورهایی است که در جدول رده‌بندی المپیک در رده بهتری نسبت به ما قرار گرفتند. وقتی می‌گوییم به مدال آورها پاداش می‌دهیم این دیگر نباید مدام تبصره بخورد. حالا در این میان یکی دو نفر استثنا بودند که حق‌شان تضییع شد.

 

وی در پاسخ به سوالی درباره اتفاقاتی که در مراسم افتتاحیه المپیک ریو و عدم حضور برخی از ستارگان تیم ملی والیبال رخ داد، اظهار داشت: پیش از اعزام کاروان قرار شد که مسئولیت کل کاروان با کمیته ملی المپیک باشد، البته این روزها ما کمتر مسئولان آن کمیته را می‌بینیم و من انتظار دارم که توضیحاتی در این خصوص ارائه شود. اداره کاروان با کمیته ملی المپیک و مسئولان فدراسیون‌ها بود. در مورد عدم حضور برخی از ورزشکاران در مراسم افتتاحیه نیز باید بگویم که ما خیلی نباید این مسئله را بزرگ کنیم. آنها جوان هستند و اشتباه می‌کنند. بهتر است به یاد داشته باشیم که آنها برای کشور افتخارآفرینی کرده‌اند، البته من قبول دارم که آنها باید در مراسم افتتاحیه شرکت می‌کردند.

 

معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش درپاسخ به این سوال که به عملکرد کاوران ایران در المپیک 2016 چه نمره‌ای می‌دهد، تأکید کرد: نمره باید براساس یک ارزیابی کامل داده شود. به نظر من عملکرد کاروان ایران خوب بود اگرچه با یکی دو نقطه ضعف همراه بود. اعضای کاروان ما کارهای خوب فراوانی انجام دادند، عملکرد کاروان و سرپرستی آن اگرچه با نقص‌هایی همراه بود اما در مجموع خوب بود و نمی‌شود عملکرد کل کاروان را به خاطر برخی نقدها زیر سوال برد.

 

سجادی درباره استعدادیابی در ورزش اظهار داشت: یکی از محورهای اصلی وزارت ورزش بحث استعدادیابی بوده است و ما این کار را از سال 1393 آغاز کردیم که در آن زمان 7 فدراسیون بحث استعدادیابی را آغاز کرده بودند. با این حال به نظر من توان ما در زمینه استعدادیابی و شناسایی نخبه‌های هر رشته بیشتر از اینهاست، البته در حال حاضر 23 فدراسیون وارد بحث استعدادیابی شده‌اند، همچنین سعی شده زیرساخت‌ها و دستورالعمل‌های لازم برای استعدادیابی فدراسیون‌ها فراهم شود و این امر در 6 ماه دوم سال 95 نسبت به سال‌های گذشته سرعت بیشتری خواهد داشت. در سال 94، 10 درصد از بودجه ما به استعدادیابی اختصاص داده شده بود اما امسال علاوه بر آن 10 درصد 10 میلیارد تومان نیز از سوی وزارت ورزش به امر استعدادیابی اختصاص داده می‌شود. استعدادیابی به نظر من موضوعی است که باید به صورت جدی دنبال شود و ما می‌توانیم تا 6 یا 8 سال آینده نتیجه این کار را ببینیم. استعدادیابی اولین موضوعی است که وزارت ورزش به آن توجه و پیگیری می‌کند.

 

معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش دربار قدردانی مقام معظم رهبری از تلاش‌های ورزشکاران عنوان کرد: پیام اخیر مقام معظم رهبری چکیده‌ای از فرازهای قبلی ایشان درباره مدال آوران، مربیان، آنهایی که کار کردند و نتوانستند مدال بیاورند و آنهایی که با اعمال نفوذها از کسب مدال محروم شدند، بود.

 

سجادی درباره ناداوری‌هایی که در المپیک 2016 ریو صورت گرفت و لزوم حضور نمایندگان ایران در نهادهای بین المللی ورزش گفت: ما هم در دوره‌های قبلی و هم در این دوره شاهد چنین ناداوری‌هایی بوده‌ایم برخی از تصمیمات و ناداوری‌ها نتیجه روابط ناسالم و غیررسمی است که در خارج از نهادها و پشت پرده وجود دارد. داشتن کرسی در نهادهای بین المللی خوب است و ما می‌توانیم حرف‌مان را بزنیم اما برخی از اتفاقاتی که رخ می‌دهد در خارج از سازمان‌ها و پشت پرده است.

 

وی در پاسخ به این سوال که آیا از کار کردن برای ورزش کشور خسته نشده است، عنوان کرد: من از کار کردن برای ورزش ایران لذت می‌برم و دلیلی ندارد که از این کار خسته شوم.

دیدگاه‌ها