کد خبر : 1327319 | 01 خرداد 1395 ساعت 15:20 | 84.5K بازدید | 1 دیدگاه

گزارش:

بارسلونا، کاتالونیا و پرچمی که بالا ماند

فوتبال در هفته اخیر در فضای سیاسی اجتماعی اسپانیا و به خصوص کاتالونیا و بارسلونا خبر ساز شده بود.

بارسلونا، کاتالونیا و پرچمی که بالا ماند

به گزارش "ورزش سه"، تا اینکه روز گذشته بالاخره بحرانی که بر سر بازی فینال جام حذفی اسپانیا (بین تیم های بارسلونا و سویا) راه افتاده بود حل و فصل شد. جام حذفی اسپانیا کوپا دل ری نام دارد یعنی جام پادشاهی. قصه از تعیین میزبان بازی شروع شد. ابتدا هر دو تیم خواهان میزبانی سانتیاگو برنابئو، ورزشگاه اختصاصی رئال شدند اما در نهایت قرار شد که بازی در ورزشگاه ویسنته کالدرون(ورزشگاه اتلتیکو) برگزار شود و معنایش این است که تعداد زیادی از هواداران بارسلونا برای تماشا (و جشن احتمالی قهرمانی) به مادرید خواهند رفت.

 

 

1113041

 

اکثر این هواداران از مادرید و دولت اسپانیا نفرت دارند چون معتقدند که اسپانیایی نیستند و اسپانیایی ها سال هاست که دارند با فشار سیاسی سعی می کنند فرهنگ و هویت آن ها را بگیرند. حال کاتالان ها به پایتخت اسپانیا خواهند رفت. شانس قهرمانی شان نیز بسیار بالاست و پادشاه اسپانیا حتما در ورزشگاه حضور دارد. چه فرصتی از این بهتر برای نمایش آن نفرت انباشته شده؟ وقتی که بارسا گل می زند و جام را بالای سرش می برد، پرچم کاتالونیا را جلوی چشمان پادشاه تکان بدهی و فریاد بزنی و شعارهای استقلال طلبانه ات به زبان کاتالان در ورزشگاه پایتخت اسپانیا بپیچد؟


اما بحران وقتی اوج گرفت که دولت اسپانیا اعلام کرد هیچ هوادار بارسلونا حق ندارد پرچم کاتالونیا را (استلادا) با خودش به ورزشگاه ببرد و در ورودی ها تماشاگران بازرسی بدنی خواهند شد. این موضع عجیب، هواداران بارسا را بسیار خشمگین کرد؛ جوری که کمپینی در شبکه های اجتماعی به راه انداختند و اعلام کردند اگر اجازه نداشته باشند پرچم خودشان را ببرند، پرچم اسکاتلند را با خودشان خواهند برد.

 

1113040

 

بسیاری جمله های حماسی بامزه می شد در توییتر و فیسبوک کاتالان ها پیدا کرد با این مضمون که «آن ها ممکن است بتوانند پرچم ما را از ما بگیرند اما آزادی ما را هرگز!» و یا اینکه پرچم را روی بدنمان تتو خواهیم کرد. این بحران بالا گرفته بود که در نهایت با شکایت رسمی باشگاه بارسلونا به دادگاه، در نهایت قاضی تورس روز گذشته رای به لغو دستور دولت داد و کاتالان ها آزاد خواهند بود که با پرچم های خودشان در استادیوم حاضر شوند و تیم شان را تشویق کنند.


البته این پرچم کاتالونیا نیست بلکه این پرچم استقلال کاتالونیاست. پرچم کاتالونیا(سنیرا)، مثلث و ستاره را با خود ندارد و آوردنش هم مشکلی نداشت. این پرچم استقلال را هم البته دولت محلی کاتالونیا به عنوان یه نماد هویت و خواست دموکراتیک در کاتالونیا به رسمیت شناخته است.

 

بحث به استقلال رسیدن کاتالونیا از اسپانیا نیز داستان مفصلی دارد و به خصوص در یکی دو سال اخیر جدی تر از همیشه پیگیری می شود. آبان گذشته بود که پارلمان منطقه کاتالونیای اسپانیا که در انتخابات تابستان 2015 به کنترل استقلال‌طلبان درآمده بود، با اکثریت آرا طرح استقلال از مادرید را تصویب کرد.

 

1112914

 

بر اساس این طرح که با اتحاد دو حزب استقلال طلب «جونتس پل سی» (متحد برای آری) و «اتحاد مردمی» به تصویب رسید، دولت این منطقه مکلف شد که برای استقلال از اسپانیا تا سال 2017، تلاش کند.

در اولین گام از اجرای نقشه راهی که در بارسلون تصویب شد، قرار شد ظرف 30 روز، قانونی برای شکل‌گیری نظام امنیتی و خزانه‌داری مستقل از اسپانیا تصویب شود.

در بخشی از این طرح عنوان شده بود که با توجه به رأی مردم منطقه در انتخابات ماه سپتامبر به احزاب استقلال طلب، هدف نمایندگان «ایجاد دولت مستقل» در قالب جمهوری کاتالونیا است.

هرچند که احزاب اسپانیایی فعال در کاتالونیا از جمله حزب حاکم تلاش کردند تا از رأی‌گیری جلوگیری کنند، اما به حکم دیوان قانون اساسی اسپانیا این رأی‌گیری بلامانع اعلام شد و نهایتا طرح با 72 رأی مثبت در برابر 63 رأی منفی به تصویب رسید. "ماریانو راخوی" نخست‌وزیر اسپانیا چنین طرحی را غیرقانونی خواند و اعلام کرد که با آن مقابله خواهد کرد.

دیدگاه‌ها