کد خبر : 1198416 | 29 دی 1393 ساعت 15:38 | 36.4K بازدید | 0 دیدگاه

تحلیل داریوش یزدانی از دیدار ایران و امارات

تیم ملی فوتبال ایران با برتری مقابل امارات موفق شد به عنوان تیم صدرنشین به مرحله بعدی جام ملت‌های آسیا صعود کند.

تحلیل داریوش یزدانی از دیدار ایران و امارات
به گزارش "ورزش سه"، داریوش یزدانی، بازیکن سابق تیم ملی و استقلال درباره این بازی نظر کارشناسی‌اش را اینطور ارائه می‌دهد:

ترکیب جدید تیم ایران همراه با تغییر تاکتیک و رفتار تیمی جدیدی نبود و تنها به دلیل نیروی جوانی امیری، آزمون، جهانبخش و رفیعی به تیم ایران اجازه پرس و بازی پر فشار بهتری ( گاها پرس خط دفاعی تیم امارات ) را می داد اما دستور کار پرس از میانه میدان بود .

هدف تاکتیکی ایران ارسال پاس مستقیم و مورب به سردار آزمون و استفاده سریع از موج دوم یعنی امیری و جهانبخش که به جز یک یا دومرتبه از سمت امیری موثر واقع نگردید و جریان نگران کننده مسابقه بگونه ای پیش رفت تا کی‌روش خیلی زود در نیمه دوم دست به تعویض بزند اما این تغییرات هم نتوانستند مالکیت بازی را برای تیم ایران به ارمغان بیاورند و در انتها باز هم با شانس و اقبال و از روی یک ضربه ایستگاهی به گل رسیدیم .

بازیسازی مشکل بزرگ فوتبال ایران

بازی‌سازی مشکل بزرگ فوتبال ایران است تا جایی‌که شروع مجددها توسط حقیقی نیز همه یکضرب به میانه میدان فرستاده می‌شد آنهم در برابر امارات، تیمی که اولویت تاکتیکی آنها در فاز دفاع کنترل مرکز زمین بود.

خط دفاع

در این روز معدود دفعاتی که خط دفاع ایران اقدام به بازیسازی کرد نتوانستند خط هافبک و حمله تیم را به خوبی تغذیه کنند.

خط هافبک

نکونام و تیموریان تنها معدود دفعاتی پاسهای عرضی از آنها دیدیم و به جز دفاع کردن و خطا چیزی از این دو بازیکن باتجربه ایران ندیدیم و تنها زمان ضربات ایستگاهی چهره این دو نمایان می‌شد و زمانیکه شش بازیکن توانایی بازیسازی نداشته باشند قطعا روی کیفیت بازی بازیکنانی مثل جهانبخش، دژاگه و آزمون تاثیر منفی خواهند گذاشت و تیم در فاز حمله کیفیت لازم را نخواهد داشت .

نیمه دوم نیز حتی با وجود سه تعویض رفتار تاکتیکی تیم تغییر نکرد و خطوط سه گانه تیم ایران در امر ارتباط خطوط و گردش توپ – فضا سازی و نهایتا خلق موقعیت مشکل داشت .

امارات

سیستم متغیر بازی 1-4-1-4 نیمه اول و تغییر به 1-1- 4 -4 در نیمه دوم

هر دو سیستم امارات طراحی شده جهت بازی مالکانه با توپ و تاکید آن بر مالکیت توپ داشت به نحوی که آمار مالکیت نیمه 76- 24 درصد مالکیت توپ برای امارات را بهمراه داشت. اما این مالکیت توپ به دو گونه متفاوت در زمین اجرا شد که معمولا این دو شیوه، شیوه تیم‌های صاحب سبک است اما امارات بخوبی این کار را انجام داد اما توان غلبه بر دفاع ایران را نداشتند .

مالکیت نیمه اول مالکیت محتاطانه بود؛ تنها جهت کنترل تیم ایران اما نیمه دوم با تغییر روش بازی در فاز حمله به 2-3-1-4 و استفاده از عمق زمین چند مرتبه تیم ایران را تحت تاثیر قرار دادند .

آنالیز خوب تیم امارات از ایران

کادرفنی امارات آنالیز خوبی از ایران انجام داده بودند و توانستند با دو شیوه متفاوت جلوی ضد حملات خطرناک ایران را بگیرند و ویژگی مهم ایران را کم رنگ کنند.

نیمه اول: پس از از دست دادن توپ و به دلیل حضور مدافعین کناری شان از هافبک دفاعی شان بعنوان مدافع وسط استفاده کردند تا بتوانند با داشتن سه دفاع مرکزی جلوی ضد حملات ایران را بگیرند و تقریبا به این مهم دست یافتند )

نیمه دوم: استفاده از مدافع چپ ایستا و زمانیکه مدافعین وسط به راست شیفت میشدند مدافع چپ این تیم به مانند مدافع وسط عمل میکرد و در این نیمه نیز امارات از نظر تنوع تاکتیکی و اجرای آن نمره قبولی گرفت .

گردش توپ بسیار عالی امارات در جریان بازی و توسعه بازی مالکانه در عرض و عمق زمین و استفاده بهینه از جناحین باعث میشه تا امارات رو پدیده جام معرفی کنیم هر چند در این بازی نتوانستند از سد مدافعین بیشمار ایران عبور کنند .

تلاش امارات برای اراِیه یک بازی مدرن قابل ستایش بود و همچنین اماراتیها نشان دادند که در تمامی حوزه های فوتبال بسیار حرفه ای تر از گذشته عمل می‌کنند.

دیدگاه‌ها