میرزازاده هم طلسم طلا را نشکست
زنده از صربستان؛ پایان کار فرنگی بدون قهرمانی
فینال سنگین وزن مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی جهان به افسوسهای امسال ما اضافه کرد.
به گزارش ورزش سه، در پایان رقابتهای کشتی فرنگی قهرمانی جهان 2022 در بلگراد صربستان، امین میرزازاده دارنده مدال طلای زیر 23 سال جهان در دیدار نهایی وزن 130 کیلوگرم برابر رضا کایالپ دارنده ۴ مدال طلای جهان و نقره و برنز المپیک از ترکیه به روی تشک رفت و در پایان با نتیجه یک بر یک شکست خورد و به مدال نقره جهان بسنده کرد.
به این ترتیب در پایان رقابتهای کشتی فرنگی قهرمانی جهان که با نتایج دور از انتظار کشتیگیران ایران و ناکامی در کسب مدال طلا همراه بود،امین میرزازاده در 130 و محمدرضا گرایی در وزن 67 کیلوگرم به مدال نقره رسیدند و محمدهادی ساروی در وزن 97 کیلوگرم نیز به مدال برنز بسنده کرد.
پویا دادمرز در ۵۵، مهدی محسننژاد در ۶۰، علیرضا نجاتی در ۶۳، محمدرضا مختاری در ۷۲، محمدعلی گرایی در ۷۷، پژمان پشتام در ۸۲ و ناصر علیزاده در وزن ۸۷ کیلوگرم، ۷ نماینده ایران در این رقابتها بودند که با نمایشی دور از انتظار با شکست برابر رقبای خود از رسیدن به مدال بازماندند تا در نهایت تیم ایران که در غیاب روسیه به عنوان قدرت برتر کشتی جهان، شانس اصلی قهرمانی در این رقابتها بود با نمایشی ضعیف حتی نتواند روی سکوی اول تا سومی قرار بگیرد.
ناکامی کشتی فرنگی ایران در کسب مدال طلا در این رقابتها در حالی بود که ایران سال گذشته و در پایان رقابتهای جهانی نروژ با 4 مدال طلا و 2 برنز بعد از روسیه به عنوان نایب قهرمانی جهان رسید اما امسال بدون کسب مدال طلا و تنها با 2 نقره و یک برنز نتوانست بر روی سکوی اول تا سومی قرار بگیرد.
* در پایان مسابقات، تیم ترکیه با ۱۲۵ امتیاز قهرمان شد، آذربایجان با ۱۱۸ امتیاز در رتبه دوم قرار گرفت و صربستان نیز علی رغم کسب ۴ مدال طلا، با ۱۱۰ امتیاز بر سکوی سوم قرار گرفت.
ملی پوشان کشورمان نیز با ۸۱ امتیاز چهارم شدند.
* بدين ترتيب تيم كشتى فرنگى ايران بدون كسب مدال طلا و با دو نقره و يك برنز به كار خود پايان داد.
🥈 میرزازاده در کمال شایستگی نایب قهرمان شد. در فینال وزن ۱۳۰ کیلوگرم، امین میرزازاده در تکرار رده بندی المپیک توکیو به مصاف رضا کایالپ ترکیه ای رفت و پس از اینکه حریف با اخطار کم کاری در خاک او نشست، نتوانست امتیازی در این حالت بگیرد تا وقت اول با نتیجه ۱ بر صفر به پایان برسد. در وقت دوم، رضا کایالپ هم نتوانست از فرصت خاک استفاده کند و در نهایت و علی رغم تلاش هایی که میرزازاده انجام داد، این رضا کایالپ بود که با نتیجه ۱ بر ۱ و به دلیل گرفتن امتیاز آخر برنده شد تا پنجمین بار قهرمان جهان شود.
🥉 آلین الکسیوک رومانیایی در حالی که در وقت اول ۳ بر صفر عقب بود، توانست با یک بازگشت دیدنی و در ثانیه های پایانی مومینجون عبدالله یف ازبکستانی را خاک کند تا ۵ بر ۳ به پیروزی رسیده و مدال برنز وزن ۱۳۰ کیلوگرم را از آن خود کند.
🥉 مانتاس نیستاتاس لیتوانیایی با نتیجه ۳ بر ۱ یاکوبی کاجایا از گرجستان را شکست داد تا مدال برنز وزن ۱۳۰ کیلوگرم را از آن خود کند و با توجه به شکست کشتی گیر گرج، عنوان چهارمی تیمی ایران نیز قطعی شد.
🏆 ترکیه قهرمان شد. در پایان رقابت های وزن ۶۰ کیلوگرم، آذربایجانی ها ۱۱۰ امتیاز کسب کرده اند و با ۸ امتیاز احتمالی صباح شریعتی، نهایتاً ۱۱۸ امتیازی خواهند شد اما ترکیه که ۱۰۰ امتیاز به دست آورده، حداقل ۲۰ امتیاز دیگر نیز به وسیله رضا کایالپ خواهد گرفت تا ۱۲۰ امتیازی شده و قهرمانی خود را قطعی کرده باشد.
🥇 در فینال وزن ۶۰ کیلوگرم، ژولامان شارشنبکوف قرقیزستانی با نتیجه ۱۱ بر ۲ از سد ادموند نازاریان بلغارستانی گذشت تا پس از دو مدال نقره جهان، بالاخره به مدال طلا دست پیدا کند و قرقیزستان هم که تا پیش از این دوره هیچ مدال طلایی در این رقابت ها نداشت، به یکباره صاحب ۲ مدال طلا شود.
* مراد ممدوف آذربایجانی با نتیجه ۵ بر ۱ مغلوب قهرمان دو دوره جهان و نایب قهرمان المپیک توکیو یعنی کنیچیرو فومیتا از ژاپن شد تا هم مدال برنز را از دست بدهد هم امیدهای آذربایجان برای کسب عنوان قهرمانی را کمرنگ تر از قبل کند.
🥉 در نخستین دیدار رده بندی وزن ۶۰ کیلوگرم، آیدوس سلطانگلی قزاقستانی با نتیجه ۷ بر ۱ مقابل کریستین کچکمتی از مجارستان به پیروزی رسید تا مانند سال ۲۰۱۸، بر سکوی سوم جهان بایستد.
* یکی از لحظات مهم مسابقه فینال وزن ۶۷ کیلوگرم این صحنه بود؛ صحنه ای که اگر نمس اینگونه مقاومت نمی کرد و تابانده می شد، سرنوشت کشتی به کلی تغییر می کرد و شاید اکنون گردن آویز طلا بر گردن محمدرضا گرایی انداخته شده بود.